Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

У последњем колу јесењег дела Супер лиге Србије, поново ће снаге одмерити новосадска Војводина и Пролетер на „Карађорђу“. Меч се игра од 15 часова, а главни арбитар на мечу биће Срђан Јовановић из Калуђерице.

Јуче је фудбалску Србију погодила вест да је преминуо шеф стручног штаба ТСЦ-а Золтан Сабо, бивши фудбалер и у два наврата (2012. и 2016.) помоћни тренер Војводине.

Тренер Војводине Лалатовић, истакао је да је српски фудбал много изгубио.

– Прво бих изјавио саучешће породици Сабо, јер је српски фудбал изгубио једног великог спортског радника и човека, који је много допринео српском фудбалу и својој екипи. Стварно је у овом тренутку био најбољи тренер у Супер лиги – рекао је Лалатовић.

Према његовим речима, Вошу у последњој такмичарској утакмици у 2020. години очекује неизвестан меч против одличне екипе Пролетера.

– То је сигурно мој омиљени клуб. Ја сам у њему као тренер провео две године, најдуже време. Воде га два дивна човека, моји велики пријатељи. Пролетер је најпријатније изненађење, играју тврд фудбал. Не дају пуно голова, али ни не примају их пуно. Организовано се бране. Бранко Жигић је израстао у једног квалитетног тренера, што показује и табела. Имају феноменалну полуконтру и контру, два добра крилна и једног шпиц играча. Дефанзивно сви добро стоје у блоку, а задња линија је искусна и уиграна. Чека нас најтежа утакмица до сада и, ако победимо, то ће бити наша најтежа победа у овом делу сезоне – истиче Лалатовић.

Војводина ће јесен завршити на трећем месту, како год да се заврши новосадски дерби, с обзиром да је Партизан убедљиво савладао Младост из Лучана.

– Напорна је била ова годинa, од короне до начина на који смо освојили трофеј. Сви су очекивали да ћемо да паднемо, јер нисмо доводили појачања, али ми смо поновили успех и трећи смо на табели. Моји играчи су заслужили да се похвале, јер су они, уз Црвену звезду, највећи хит ове сезоне – напомиње Лалатовић.

Војводина ће ослабљена на мегдан градском ривалу.

– Нећу моћи да рачунам на Симића, Топића, Бојића, Саничанина и Бралића. Међутим, они играчи који их буду заменили, то ће урадити достојно. Моји играчи су једна велика фамилија – изјавио је Лалатовић.

Иако ће се меч играти без присуства публике, Војводина је за ову утакмицу у продају пустила „виртуелне улазнице“, те позива сваког да слањем СМС-а са садржином „848 улазница ФКВ“ на број 3030 помогне излечењу једногодишњег Оливера Пала Гајодија, који болује од спиналне мишићне атрофије и потребно му је скупо лечење у иностранству.

https://www.fkvojvodina.rs/vojvodina-za-olivera/?script=cir