Време читања: 3 минута

Наш следећи тренер-саговорник биће Лука Миљевић. Многи га познају са зеленог тепиха, међутим играчку каријеру је прекинуо пре годину и по дана, када је одлучио да се посвети тренерском послу и раду са проф. др Марко Стојановићем, нашим најбољим стручњаком за припрему, опоравак играча.

Да ли су повреде довеле до тога да престанеш са фудбалом или су разлози другачије природе?

Повреде нису утицале на моју одлуку да престанем да се бавим фудбалом. Санирао сам их баш код проф. др Марка Стојановића. У периоду опоравка, заинтригирао ме је процес рехабилитације и припреме играча, па сам, управо због тога, одлучио да се посветим факултету.

Лука је поникао у српском Ајаксу, а у млађим категоријама се школовао и у београдском Партизану, затим и Војводини. У сениорској конкуренцији наступао је за Бачку (БП), Цемент (Беочин), Кабел. Док је играо за Бачку доживео је две тешке повреде колена (у периоду када је Бачка улазила у Супер лигу), које су га одвојиле од терена на дужи временски период. Након опоравка носио је дрес Кабела, али врло брзо одлучио је да промени начин живота и окуша се у улози тренера.

Капитен омладинаца Војводине

Зашто си се определио баш за тај посао којим се сада бавиш и колико дуго си у њему?

-За овај посао сам се определио, јер је то оно што волим и чим желим да се бавим до краја свог живота, уживам у овом послу.

-Већ годину и по дана. Од самог почетка сарађујем са проф. др Марком Стојановићем и велика ми је част што могу да учим од највећег стручњака.

Кроз шта све пролазе играчи када се изводе тестирања тимова?

-Тестирамо им аеробну способност, брзину трчања, брзину промене правца кретања, експлозивну снагу, телесну композицију и процену квалитета извођења базичних образаца кретања.

Учитељ и ученик – проф. др Марко Стојановић и Лука Миљевић

Како функционише припрема играча који излази из повреде?

-Припрема играча који излазе из повреде зависи од тежине повреде и на основу тога професор прави програм, два пута дневно долазе код нас, не базирамо се само на саму повреду него и на побољшању осталих перформанси. Циљ нам је, да када оду од нас, буду бољи него што су били пре повреде.

Лука Миљевић, који данас гради име радећи са фудбалерима, али и осталим спортистима, проф. др Марка Стојановића, сада свог учитеља, упознао је пре пет година, када је управо код њега био на опоравку од повреде колена.

-Где видиш себе за 5 година?

-За 5 година себе видим на докторским студијама и надам се још бољој и успешнијој сарадњи са проф. др Марком Стојановићем и целокупном Треназном Експертизом!

Захваљујемо се Луки на издвојеном времену и желимо му много успеха у даљем раду.