Време читања: 2 минута

ТСК из Темерина у серији одличних резултата, одбрана најбоља у лиги

Kоло пре спуштања завесе на јесењи део трке у Новосадској лиги, темерински ТСК има два бода мање од лидера Ветерника, а ове две екипе су се издвојиле и одлучиваће о путнику међу војвођанске лигаше.

Темеринци су летос из корена променили тим, али то се није одразило на резултате. Млади тренер Александар Миљковић је брзо сложио коцкице жељеног мозаика, па црвено-бели дишу за врат првопласираном тиму. Минулог викенда, у комшијском двобоју са Јединством из Госпођинаца (4:0), извојевана је 12. победа у првенству, уз сјајну гол-разлику 37:6.
-Одиграли смо добро, задовољан сам како су линије функционисале, а убедљивију победу, спречио је расположени голман Јединства. Нисмо случајно уз раме лидеру, имамо сјајну атмосферу у екипи. Преостало је да на гостовању у Сусеку оправдамо улогу фаворита и ставимо тачку на успешну јесен. Претходна четири меча, били смо ефикасни, стрелци су погодили 14 пута, па очекујем да наставе у истом ритму и током последњих 90 минута јесењег дела – каже тренер Александар Миљковић.
Берићетном учинку стрелаца, традиционално је кумовао Јово Пуповац, неуморни офанзивац и ударна игла. У окршају са Јединством, уписао је две рецке, а детаљ из 67. минута, када је, ударцем искоса, скинуо паучину из угла, дуго ће се препричавати.
-Први гол сам постигао из пенала, упркос неписаном правилу да играч над којим је скривљен пенал не би требало да га изводи. Код другог гола, Александар Плавшић ми је сервирао лопту, погледао сам позицију голмана и одлучио да шутирам. Ударац је био више прецизан, него јак, а лопта је завршила лет у горњем углу. Имао сам пре тога одличну шансу, када сам гађао под пречку, после додавања Данијела Солдата, али голман је успео да лопту преусмери у корнер – рекао је Јово Пуповац.
Темеринци имају најбољу одбрану у лиги, а голман Драган Војводић је несавладан већ 630 минута.
-Верујем да ће се, уз помоћ саиграча из одбрамбене линије, минутажа повећати и после гостовања у Сусеку. Задовољан сам како смо изнели терет јесењих изазова, преостало је да у последњем колу потврдимо да одлични резултати нису случајност. Одавно нисмо имали овакву хемију у тиму, дишемо истим плућима и редом рушимо препреке – нагласио је Драган Војводић, голман Темеринаца.
М. Менићанин