Време читања: 3 минута

Темеринци на висини задатка, три бода стимуланс за наредне изазове

Требало је да им догори до победе, неопходне за бег из опасне зоне, па да фудбалери Слоге из Темерина одиграју у складу са могућностима. Из окршаја са водећим Хајдуком, изашли су уздигнутих руку, освојили су три бода и наговестили да имају снаге да избришу јесење минусе. Победника је одлучио гол у уводним минутима, док је промашен пенал представљао луксуз за који није стигла казна.

-Свака утакмица у пролећном делу биће квалификациона, имајући у виду број клубова који ће изгубити статус и малу бодовну разлику. У таквој ситуацији, на домаћем терену нико нема право да калкулише, јер је изгубљене бодове тешко надокнадити на страни. То нам је било у мислима, када смо се припремали за меч са лидером. Одиграли смо дисциплиновано и храбро, иако смо се у једном моменту несвесно повукли, али одбрамбени блок је добро функционисао. Очекујем да ова победа буде стимуланс за наредне мечеве, да бисмо што пре упловили у мирније воде – каже Бранислав Антић, тренер Слоге.

Сходно искуству и знању, највећи терет у оваквим мечевима, понесу доказани мајстори. У такву пројекцију, уклопио се Предраг Мијић (36), некадашњи играч Партизана, Спартака, руског Амкара, Цемента, ЧСК Пиваре, Младости из Бачког Јарка и Борца (Шајкаш). Водио је главну реч на средини терена, прекинуо низ акција ривала, слао лопте ка офанзивцима…

-Морали смо да уложимо пуно енергије да бисмо меч усмерили у жељеном правцу. На време смо затресли мрежу, потом могли све да решимо из пенала, али голман гостију је био на висини задатка. Пречка је била савезник у тренуцима, када је ривал кренуо јаче ка нашем голу, при чему смо показали дисциплину у реализацији дефанзивних задатака. Имао сам добар покушај из слободног ударца, са нешто више од 20 метара, лопта је ишла у доњи угао, а све се завршило на корнеру – истакао је Предраг Мијић, са епитетом играча утакмице.

Лепши деби у црвено-белом дресу, није могао да замисли Стефан Кувекаловић (18), новајлија из новосадске Славије. Припала му је улога режисера исхода, који је кумовао да дође до рокаде на клупи Хајдука, где се, после пораза на премијери, вратио Драгослав Антонић.

Стефан Кувекаловић

-Био сам пресрећан, када је тренер прочитао моје име међу стартерима, а задовољство је вишеструко, због победе над лидером и дебија украшеног голом. Смирено сам реаговао после центаршута Роберта Пастора, лопта је закачила дефанзивца гостију, мало променила смер и постала неухватљива за голмана. Показали смо да можемо да се носимо са кандидатом за пласман међу српсколигаше. Верујем да ће бити још лепих момената – истакао је Стефан Кувекаловић.

М. Менићанин

Бaлабан: Срећа прати храбре

После промашеног пенала Немање Грујића, гости су преко Алена Халиловића погодили пречку, док је у финишу, Владимир Савићевић, из чисте позиције, са два метра, ударцем главом промашио реми.

-Срећа мора да се заслужи, момци су били храбри, лавовски су се борили. Победа је драгоцена, али тек смо на почетку и неопходно је бодове освајати у континуитету – рекао је Јован Балабан, председник Слоге.

 Фото: М. Менићанин – Висок ритам: Предраг Мијић (Слога) и Срђан Цветановић (Хајдук)