Време читања: 2 минута

Нови лист у Сремској Каменици

Ненад Зечевић не размишља о фудбалској пензији. Искусни везиста, рођен је 1978. године, а већ неколико сезона је на теренима Новосадске лиге. После одисеје у Шајкашу 1908, одлучио је да узме папире и да каријеру настави у Фрушкогорцу из Сремске Каменице.
-Нисам склон повредама, бићу на терену, докле год ме ноге буду служиле, јер фудбал ми је одавно у крви. Познајем лигу као длан, пре Ковиља, био сам у ОФК Сиригу и темеринском ТСК-у. Имам вољу да тренирам, када ми то постане напорно, окачићу копачке о клин – каже Ненад Зечевић.
Прошао је млађе категорије Војводине, одакле га је пут одвео на стадион крај Штранда. У Кабелу је провео четири године, а за сениоре је дебитовао код тренера Саше Милановића. Бранио је боје Хајдука из Куле, Ветерника, Рудара (Угљевик), Леотара, Сарајева, Дрине из Зворника, Радника (Бијељина), темеринске Слоге, Црвене звезде (НС)…
Судбина је хтела да буде први послератни Србин у дресу Сарајева, јер је из другог покушаја ставио параф на уговор и отпочео сарадњу са тренером Хусрефом Мусемићем.


-У Сарајево је истовремено дошао још један Србин, Предраг Стојиљковић из Козаре, али због повреде није заиграо. Амбиције су биле европске, одлучујући меч, играли смо против Жељезничара. После пораза (1:2), прокоцкали смо евро-визу, а промењена је и комплетна управа. Није остао ни тренер Мусемић, па сам одлучио да дигнем сидро.
Наставио је у Челику из Зенице, под вођством Хусније Араповића, а на Билином пољу је играо пред 15 хиљада гледалаца. Чак три пута се враћао у Требиње, где је дисао пуним плућима.
-Играо сам у континуитету од 2007. до 2010. године. Промена тренера је утицала да будем у другом плану, па сам шест месеци провео у Дрини из Зворника. Вратио сам се у Леотар и остао у Требињу до 2012. године, када сам ставио тачку на трећи мандат. Засновао сам породицу, син Лука је кренуо у школу и то је био један од разлога да се вратим у Нови Сад – каже Ненад Зечевић.
Године су само број, класа је неизбрисива…
М. Менићанин

Јагодић испред свих

Левоноги везиста је сарађивао је са много тренера, али издваја Зорана Јагодића из Угљевика:
-Најбољи човек међу тренерима, упознао сам их небројено и могу да дам коначан суд. Била ми је част да будем део његове екипе.