Време читања: 2 минута

Новосадска лига

Одбрана темељ успеха

Поглед на табелу Новосадске лиге, изазива задовољство, када се посматра из угла ОФК Сирига, јер је чета тренера Драгана Мишковића остварила 10 победа, два ремија и пет пораза, уз гол-разлику 24:11. Такав биланс, омогућио је освајање четврте позиције и чврст темељ за пролећна искушења.
-Иза нас је берићетна јесен, пласманом међу пет водећих, остварили смо циљ прокламован на почетку трке. Могли смо да будемо и степеник више, али у финишу смо непланирано поражени од Бачке 1923 и ОФК Футога, при чему смо у Кисачу освојили само бод. Одбрана је међу најбољим у лиги, предвођена изванредним голманом Луком Тарабићем, капитеном Немањом Наранчићем и једним од најбољих штопера лиге Петром Петровићем, кога тренирам већ 11 година – каже Драган Мишковић, тренер ОФК Сирига.


Сирижани су стартовали са максималним учинком током четири уводна кола, играма без осцилација су се одржавали у врху, а једини су узели меру јесењем прваку Ветернику. Занимљиво је да су шест победа извојевали идентичним резулатом – 1:0.
-За 24 године мог тренерског рада, првенство није било регуларније, па је свако могао сваког да победи. Прве две екипе на табели, Ветерник и ТСК, заслужено су на тим позицијама, показали су више од осталих. Суђење је било одлично, иако су у питању младе девојке и момци, који су тек закорачили у судијске воде. Форсирали смо чврсту и дисциплиновану игру, момци су успешно изнели терет. Oчекујем да на пролеће наставимо у истом ритму.
Заокружио је две године на клупи Сирижана, а поглед у ретровизор изазива задовољство.
-Афирмисали смо доста младих, вратили на фудбалски пут оне у које нико осим мене није веровао, а од неталентованих смо направили тражене играче. Ништа није дошло преко ноћи, било је потребно пуно одрицања и мукотрпног рада. За ове две године смо се постепено дизали као екипа и клуб. Поглед на табелу је доказ да смо на правом путу. Наглашавам да сам једини кривац што у последња четири кола нисмо освојили више бодова, јер бисмо били ближе водећем тандему – рекао је Драган Мишковић, тренер ОФК Сирига.
М. Менићанин

Грк међу Сирижанима

Терет јесењих изазова, изнели су голман Лука Тарабић, Немања Наранчић, Петар Петровић, Урош Дражић, Стефан Радовановић, Борис и Срђан Брежњак, Драгомир Декић, Един Ферати, Милош Рајачић, Лука Стојановић, Силден Мисини, Милан Вулић… За ОФК Сириг је минуте уписао и Атанасиос Гаитацис, момак из грчке Јањине.