Време читања: 2 минута

Талентовани десни бек, Славко Радовановић потписао је трогодишњи уговор са прволигашем из Шапца. Претходних годину и по дана провео је у Радничком 1912, а у који је стигао из суботичког Спартака, стичући сениорско искуство имао је запажену улогу на српсколигашкој сцени што није промакло клубовима из вишег ранга. Шабачка Мачва биће му следећа станица у каријери.

– Након одласка из Спартака, веома ми је значио период проведен у Радничком 1912. Годину и по дана колико сам провео у Сомбору ће ми остати у лепом сећању, желео бих да се захвалим прво шефу Ивану Гвозденовићу, који ме је позвао да дођем у Сомбор и омогућио ми да напредујем и направим искорак. Такође бих се захвалио и управи клуба на условима и наравно, сада већ бившим, саиграчима који су били и више него професионални и пре свега добри момци. Нажалост, нисмо успели да заједно уђемо у виши ранг што нам је био циљ. Надам се да ће у наступајућој сезони остварити зацртано и пласирати се у савезни ранг – присетивши се дана из Сомбора, Радовановић се опростио од бившег клуба.

Нови клуб, нови изазови…

– Прелазак у Мачву представља нови изазов и искорак у мојој каријери, клуб велике традиције, потписао сам уговор на три године и желим да са Мачвом остварим све циљеве који су зацртани за наредну сезону. Добро се адаптирам на нову средину, нове саиграче и нови град…

Екипа је веома млада са пар искусних играча, који су остали у клубу из прошле сезоне. Имамо високе циљеве, сваку утакмицу ићи ћемо на победу. Првенство почиње у суботу, када играмо, пред домаћом публиком, у Шапцу против Будућности из Добановаца. Очекујем јаку борбу на терену и надам се да ћемо освојити цео плен – констатовао је Славко Радовановић, летња аквизиција Мачве.