Време читања: 2 минута

Мостови пријатељства за цео живот

У Челареву је одиграна ревијална утакмица између ЧСК Пиваре и екипе некадашњих саиграча Слободана Крстановића (31), чија је одлука да стави тачку на играчку каријеру, била иницијална каписла да се окупе његови дугогодишњи другари, додатно мотивисани хуманитарним карактером меча.

Лепо замишљена манифестација, коју су увеличали Срђан Плавшић, Алекса Вукановић, Бранко Жигић, Дејан Керкез и голман Мирослав Танкосић, послала је снажну поруку да фудбал треба да ствара мостове пријатељства, у чије зидине су уткани искреност, честитост и поштење, па самим тим остају гордо уздигнути, одолевајући бурама и олујама свакодневице.

-Поносан сам на одзив мојих пријатеља и житеља Челарева, који су подржали хуманитарну акцију прикупљања помоћи за Алексу. Захваљујем се свима, без изузетка. Од данас ћу у фудбалу да уживам само крај малог екрана – истакао је Слободан Крстановић.

Кроз фудбалске воде, стекао је и кума, који није дугме, па је међу првима, на стадион крај Пиваре, стигао Дејан Керкез, дефанзивац португалске Мафре.

-Лепо је, после пуно времена, видети бивше саиграче. Сви који ме познају, свесни су каква посебна осећања имам према овом клубу. У њему сам стекао и кума Слободана Крстановића, то су нераскидиве нити, за цео живот – нагласио је Дејан Керкез.

Додатни приход, за помоћ Алекси, биће остварен путем аукцијске продаје дресова екипе Бобиних пријатеља.

М. Менићанин

ПЛАВШИЋ: ПОСЕБНА ЕМОЦИЈА

Срђан Плавшић, фудбалер Спарте из Прага, после утакмице, није крио емоције:

-Изузетна ми је част што сам добио позивницу за овакву манифестацију. Посебна емоција према овом клубу је нешто што ћу увек носити са собом.

ВУКАНОВИЋ: БОБО МАЈСТОР

Алекса Вукановић, офанзивац Црвене звезде, није заобишао Челарево, где је провео део каријере:

-Радо сам се одазвао позиву. Бобо је фудбалски мајстор, могао је да игра још коју годину.

ЧСК Пивара – Бобини пријатељи 3:3 (0:1)

Судија: Драган Шевић (Челарево). Стрелци: Павлов 2 и Срнка за ЧСК Пивару, Плавшић 2 и Крстановић за Бобине пријатеље.

ЧСК ПИВАРА: Д. Ћулибрк, Ладишић (Зирић), Вујић (Мандић), Облаковић (Антуновић), Шовен (Фекете), Сарачевић (Н.Ћулибрк), Котараш (Срнка), Радмановић (Павлов), Тони (Крстановић), Ракић (Валиђо), Тасић (Зорић). Тренери: Секуловић и Чубрило.

БОБИНИ ПРИЈАТЕЉИ: Танкосић, Мршић, Штајфер (Балиновић), Керкез, П. Јованић (М. Чубрило), Жигић (Симовић), Вукановић (Зорић), Тепић (Станић), Плавшић (А. Јованић), Ожват (Крстановић). Тренери: Медић и Митровић.