Време читања: 2 минута

КОЧИШ ЧЕТВРТИ НОВАЈЛИЈА

На првом тренингу Слоге из Темерина, било је 18 играча, а зелено светло за почетак припрема, дао је нови тренер Душан Медић, прошле сезоне кормилар Србобрана. Поучени искуством из минуле трке, Темеринци желе да избегну турбуленције и да на време уплове у мирну луку.

-Не бисмо желели да се понови јесењи део прошле сезоне, када смо имали пуно резултатских минуса, а касније проблем да све то надокнадимо. У складу са одласцима, креирали смо листу новајлија, очекујемо долазак још једног везисте. Имамо здраву фудбалску причу, надам се да ће бити награђена добрим резултатима – каже Јован Балабан, председник Слоге.

Опрему су задужили Немања Стојшић (Хајдук, Дивош), Милош Богавац (Црвена звезда, Нови Сад), Игор Павићевић (Србобран), а на дан почетка припрема договорена је сарадња са Срђаном Кочишем (23), стрелцем 16 голова за Његош из Ловћенца.

-Имају добре препоруке, на њима је да оправдају поверење и дају допринос реализацији клупских циљева. Очекујем да ће се брзо уклопити и да ће са староседеоцима представљати компактну целину. На списку су тројица бонуса, укључујући голмана Немању Ранкова. Нема потребе да гомиламо више од тог броја.

Црвено-беле су напустили Алекса Мијаиловић и Немања Грујић (Цемент), Милош Теофиловић (Раднички, Шид), Бранислав Туцаков и Предраг Мијић. Млади офанзивац Урош Топић је на припремама ОФК Бечеја 1918.

-У сваком прелазном року, неминовно је да наступе промене у кадру. Код појединих играча је дошло до засићења, било их је и са малом минутажом, док је договор са некадашњим интернационалцем Предрагом Мијићем подразумевао да после шест месеци може да иде, ако му се укаже друга опција – рекао је Јован Балабан, председник Слоге.

М. Менићанин

ГРАДИШТАНЦИ ПРВИ РИВАЛ

Серију пријатељских утакмица, Темеринци ће почети 17. јула против комшијске Војводине (Бачко Градиште). Тренер Душан Медић жели да што боље упозна кадар и да почне са склапањем мозаика.

-Засукали смо рукаве, импровизације не пију воду, морамо да будемо озбиљни и посвећени. Први утисци о Слоги су одлични, верујем да ћемо заједничким снагама свих структура клуба, успети да сезону обојимо позитивно – истакао је Медић.