Време читања: 2 минута

Новосадска лига

ТСК – ЖСК 4:1 (2:1)

Темерин – Судија: Урош Радиновић (Беочин) 7,5. Стрелци: Недељковић у 8, Варга у 16, Пуповац у 68. и 69. (из пенала) за ТСК, Марков у 40. за ЖСК. Жути картони: Недељковић, Бобот (ТСК), Кронић, Зекоња, Танасић (ЖСК). Црвени картон: Малић (ЖСК) у 78. минуту.

ТСК: Ивановић 7, Брежњак 7,5, Бобот 7, Милосављевић 7,5, Солдат 7, Варга 8, Пашка 7, Недељковић 8 (Мириловић – ), Николић 7 (Томић – ), Пуповац 8,5, Гргић 7 (Клаић 7,5).

ЖСК: Савановић 6,5, Зекоња 6, Бојчук 6, Малић 6, Танасић 7, Џамбас – (Лукић 6), Круљ 6 (Попов – ), Бороја 6, Марков 7, Клисара 6,5, Кронић 6.

Играч утакмице: Пуповац

Без петорице првотимаца, Темеринци су надиграли госте из Жабља. На водећи гол није се дуго чекало, после акције Пуповца и Гргића, лопту је прихватио Марко Недељковић, а од стативе је одсела у мрежи. Поново је Пуповац био покретач напада у 16. минуту, када је капитен Тамаш Варга ставио тачку на асистенцију Недељковића. Из чисте ситуације, Драган Марков је, у 30. минуту, већ савладао голмана, али лопта је завршила поред стативе. Искупио се десет минута касније, за делић секунде, био je бржи од истрчалог Ивановића – 2:1.

Одбранио је голман гостију Савановић ударце Пашке и Николића, али није успео да спречи Јову Пуповца да повећа капитал и оправда епитет најбољег стрелца домаћина.

Непун минут касније, штопер Малић је, непрописно зауставио Недељковића, док је Пуповац био сигуран реализатор најстроже казне, пославши голмана и лопту на различите стране.

У финишу, било је нервозе у редовима гостију, па су од 78. минута били бројчано ослабљени, јер је Стефан Малић, због неспортског понашања зарадио црвени картон.

М. Менићанин