Време читања: < 1 минут

НАУКА И ПРАКСА ОДЛИЧАН СПОЈ

У организацији Центра за едукацију Фудбалског савеза Србије и Фудбалског савеза Војводине, завршено је школовање за Б лиценцу УЕФА, по новом моделу. Епицентар едукације, био је Факултет за спорт и физичко васпитање у Новом Саду, а под руководством Спасоја Јелачића, менаџера едукације ФСВ, успешно је реализован обиман програм састављен од теријских предавања и практичних вежби уз изузетну стручност предавача и професора факултета.

-Сарадња Факултета за спорт и физичко васпитање и Фудбалског савеза Војводине, била је пун погодак. Кредибилитет професора, уз стручна предавања и практичан рад на терену наших предавача, показали су да је спој науке и праксе оно што је неопходно фудбалској организацији – истакао је Миодраг Цвијић, генерални секретар ФС Војводине.

Међу 23 полазника, са завидним играчким каријерама, било је много познатих лица, попут Гојка Качара, бившег интернационалца и репрезентативца Србије. Саво Ковачевић, некадашњи играч Војводине, Пролетера, Слободе из Ужица, Сент Галена и казахстанског прволигаша Спартака из Семеја, тренутно ангажован у стручном штабу Младости из Бачког Јарка, није крио задовољство:

-Срео сам пуно некадашњих саиграча, евоцирали смо успомене на играчке дане, истовремено се сложивши око чињенице да је едукација битан сегмент у профилисању личности тренера. Организација је била беспрекорна, предавачи су држали пажњу.

М. Менићанин