Време читања: 2 минута

СЕДМОРИЦА НОВАЈЛИЈА ОБУКЛА ДРЕС ФЕНИКСА 1995, ВИСОКИ ЦИЉЕВИ У НАРЕДНОЈ СЕЗОНИ

Ветрови оптимизма дувају сремском равницом, фудбалери Феникса 1995 из Старе Пазове, у погону су већ седам дана, пред њима је јасан циљ – јуриш на Прву лигу. Милан Вујасин, шеф стручног штаба, и помоћник Горан Џарић, располажу са богатим фонд играча, а прву прилику да их, укључујући и седморицу новајлија, виде на делу, имаће у среду против Љукова.

-Радимо у сјајним условима, функционишемо у оквирима, који превазилазе ранг такмичења. Новајлије су улиле додатну енергију, преговарамо са још двојицом играча прволигашког калибра и тражимо решење за голмана. После одласка Луке Крстовића у ОФК Жарково, остали смо само са Урошем Лазићем – каже Милан Вујасин, шеф стручног штаба Феникса 1995.

Планирано је одигравање шест пријатељских утакмица, да би се реновирани тим што боље припремио за најављени високи лет. Офанзивни стил игре, минуле сезоне, био је заштитни знак.

-Традиционално у припремном периоду играмо са Љуковом, три дана касније ривал је Степојевац Вага. Договорили смо још тестове са Словеном из Руме и Телеоптиком, док је генерална провера са Слободом из Доњег Товарника. Тражимо ривала за 21. јул. Желимо свим играчима да пружимо шансу да се изборе за минутажу. Старе заслуге немају вредност – нагласио је Вујасин.

Опрему су задужили штопер Александар Радишић (Први мај), задњи везни Бојан Ћалић (ТСЦ), леви спољни Александар Поповић (Тутин), нападач Дејан Машић (Први мај), нападач Миленко Мијатовић (Струмица), десно крило Урош Лукић (Бродарац) и нападач Сергеј Ђапа (Партизан, омладинци). Улогу спортског директора, преузео је Милорад Инђић, после одласка Дениса Малешевића у Младост ГАТ.

-Дуги низ година, познајем се са председником Стојаковићем, нисам могао да одбијем његову понуду. Клуб је одлично организован, потрудићу се да стечено искуство и знање уложим да бисмо све структуре подигли на још виши ниво. Пласман у Прву лигу, поставили смо као циљ, у наредне две године, а покушаћемо већ ове сезоне да га реализујемо – истиче спортски директор Милорад Инђић.

Промена је било и у стручном штабу. Милош Милиновић се придружио Мирославу Блануши у новом српсколигашу Борцу (Шајкаш), док је поверење, као тренер голмана, добио Жељко Радошевић.

-Водимо рачуна о свим детаљима, код играча је битно да поседују и људске квалитете, јер не желимо да нарушимо атмосферу. Функционишемо као велика породица, свако ради најбоље што уме у својој зони одговорности. То је предуслов за успех. Пут до Прве лиге није једноставан, не постоји пречица, већ морам да се поклопи пуно коцкица. Оптимизам нас не напушта – нагласио је Инђић.

М. Менићанин

ДИМИТРИЋ У МЛАДОСТ ГАТ

Клуб су напустили Александар Димитрић (Младост ГАТ), Милан Благојевић (ОФК Бачка), Раде Пејић (Јадран, Голубинци) и голман Лука Крстовић (ОФК Жарково). Зелено светло за одлазак, добили су Витас, Ђукановић, Симуновић и Галић.