Време читања: 2 минута

Тиса из Адорјана крај Сомборске капије надокнадила минус од два гола, искусни штопер у главној улози

Преокрет за памћење, направили су фудбалери Тисе из Адорјана, новајлије у Српској лиги ”Војводина”, победивши Бачку 1901 – 3:2. Крај Сомборске капије, домаћини су прво полувреме решили у своју корист, али још једном се потврдило неписано фудбалско правило да је резултат од 2:0 – мач с две оштрице. Одлучујући гол, постигао је искусни штопер Небојша Ивановић (30), у биографији има троцифрени број мечева на српсколигашкој сцени.
-Искупили смо се за пораз од ОФК Вршца и направили одличну увертиру за меч ванредног кола против Хајдука 1912. Први гол смо добили из пенала, а други пред одлазак на одмор, када је голман Суботичана, после нашег корнера, ухватио лопту и испуцао је до нападача. Нисмо играли подређену улогу, наивно смо ривалу дали два гола форе, па смо се у полувремену договорили да кренемо на све или ништа. Ризик се исплатио – каже Небојша Ивановић, штопер Тисе.
Наставак је био као из снова. Чета тренера Томислава Сивића је, за само три минута, головима Срђана Орчића и бонуса Марка Божића, крунисала офанзиву.
-Реакција је била благовремена, нисмо испали из ритма, већ смо брзо стигли до изједначења. Заслужено смо победили, уз утисак да нам се вратило за неке раније мечеве, када смо просули бодове. Имамо добар тим, комплетирали смо редове две седмице пред почетак првенства, па је неопходно стрпљење да бисмо показали право лице. Друго полувреме у Суботици је образац жељене игре.
Погодак вредан три бода, стамени штопер, постигао је после корнера, средином другог дела. Излети у казнени простор противника нису му непознаница.
-Константно смо нападали, били смо бољи, а драго ми је да је мој гол донео три бода. Имамо један од најбољих напада у лиги, поред Марка Матијашевића, стрелца шест голова, у листу су се уписала још деветорица и то је потврда да не зависимо од учинка појединца. Фудбал је колективни спорт, сви смо у служби клуба, чије су амбиције да представља освежење у српсколигашким оквирима. У наредних десет дана предстоје мечеви са Куљанима, Дунавом и Слогом из Чонопље, даћемо све од себе да остваримо максималан учинак.
Тиса форсира отворену игру, гол-разлика (18:14), потврђује да калкулације не долазе у обзир. У одбрамбеној линији испред голмана Душана Тасића су двојица Ивановића.
-Шест година млађи Александар је стигао заједно са мном, а делили смо минутажу и у некадашњем Братству 1946. Скоцкали смо занимљиву екипу, очекујем још боља издања у наставку првенства, јер је било потребно времена да бисмо се прилагодили стилу рада тренера Томислава Сивића. Привилегија је радити са звучним тренерским именом, одличан је мотиватор и трудићемо се да му узвратимо серијом позитивних резултата – поручио је Небојша Ивановић, јунак меча у Суботици.
М. Менићанин

ПОГЛЕД КА ВРХУ

Штафету носи Младост ГАТ, прате је Динамо 1945, ОФК Вршац и Омладинац. Амбиције новајлије у лиги су да буде у горњем делу табеле, имајући у виду да ће из лиге испасти најмање шест клубова.
-Поседујемо потенцијал да будемо уз раме водећима. Ремизирали смо са Омладинцем, а тек треба да играмо са лидером и Панчевцима. Многима ћемо помрсити конце – јасан је Ивановић.