Време читања: 2 минута

Кораци од седам миља ка ловорикама

Корацима од седам миља, фудбалери Војводине из Бачког Градишта, напредују ка јесењим ловорикама на војвођанском ”Северу”. Са скором од осам победа и поразом од Текстилца, уз гол-разлику 19:5, приграбили су улогу лидера, а улогу фаворита су оправдали и против Крила Крајине – 3:1.
После паузе, због повреде, на терен се вратио Димитрије Илић, голом је оправдао поверење.

-Једва сам чекао да поново обучем дрес. Опоравак је протекао по плану, срце ми је било пуно, када је тренер Лазар Дабижљевић, у свлачионици пре меча, саопштио да сам међу стартерима. До финиша првог полувремена смо тражили пут ка мрежи домаћина, успео сам да погодим мету и погурам екипу ка победи. Чврсто смо на земљи, предстоји нам тежак испит против Младости из Турије, чији кадар добро познајемо – каже Димитрије Илић.
У Бачкој Паланци, у стрелце се уписао и Александар Проданов. Ни њега дуго није било у комбинацији, због повреде, а гол је постигао после акције Славољуба Дабижљевића и Бојана Ћулума.
-У лиги нема лаких ривала, имамо озбиљан приступ на свакој утакмици и то нас је довело до врха, где намеравамо да останемо. Драго ми је због поготка, био сам будан на другој стативи и убацио лопту у мрежу. Краси нас сјајно другарство, имамо невероватну хемију, вуче нас напред, па верујем да можемо да наставимо низ и у двобоју са одличном екипом из Турије – рекао је Александар Проданов.
Водећи стрелац лиге, Братислав Јелић, својевремено је носио дрес Младости, у чијим редовима су Немања Јовић, момак из Бачког Градишта, као и Милорад Козомара, Ратко Радуловић и Борислав Икрашев, некадашњи првотимци Војводине.
-Леп је поглед са врха табеле, желимо да наставимо серију успеха. Младост на свом терену има максималан учинак, док је на страни везала три пораза, али то нас неће заварати. Свесни смо да нас очекује двобој са квалитетним ривалом, морамо да уложимо максимум да бисмо остварили циљ. Верујем у момке, знам да ће дати све од себе да режирају нову радост – истакао је Лазар Дабижљевић, тренер Војводине.
М. Менићанин