Време читања: 2 минута

Бајша једина без пораза

Занимљива је борба за јесење ловорике на војвођанском ”Северу”, а у врху су се издвојиле три екипе. После десет рунди, штафету носе фудбалери Војводине из Бачког Градишта, три корака иза су Младост (БП) и Бајша, вребају кикс чете тренера Лазара Дабижљевића и нижу одличне резултате.
Градиштанци нису случајно у улози лидера. Несуђени одбојкаш Братислав Јелић је водећи стрелац лиге, док је одбрана, захваљујући учинку капитена Бојана Билбије и голмана Исидора Милованова, тренутно најбоља у каравану, са само пет капитулација.
Младост из Бачког Петровца је најефикаснија, уз гол-разлику 31:9. Видљив је рукопис тренера Владе Каракаша, лигу познаје као свој џеп, а у тиму је неколико проверених играча, попут Драгана Кавчића, Игора Кање, Павела Ожвата, Јарослава Јакуша и Игора Плавшића.
Једини тим без пораза је Бајша. Са клупе одлично диригује Ото Пири, екипа је физички добро припремљена и у истом ритму гази током свих 90 минута. Бонуси су голгетерско благо клуба, минулог викенда два гола је постигао Павле Стојановић, седам дана раније исти учинак је остварио Арон Рушак…
Текстилац је, не тако давно, носио епитет српсколигаша са најдужим стажом у континуитету. У Оџацима дувају ветрови жељеног правца, па многи овај клуб пројектују као најозбиљнијег кандидата за пласман у виши ранг. На голу је Милош Игњатовић, капитенску траку носио Дарио Божичић, док је за кормилом искусни тренерски вук Зоран Ћирић.
За разлику од прошле сезоне, када се мучила у доњем делу табеле, Младост из Турије је пријатно освежење. У прошлом колу се испрсила на терену лидера, откинувши бод Војводини. Капитен Миладин Срданов и саиграчи једини имају максималан учинак на домаћем терену, а многима ће бити тврд орах.
ОФК Младост АПА је поражена само од Војводине, а у серији је од три ремија. Наредног викенда, Апатинци су домаћини Обилићу, а потом их очекују два теста вредности у окршајима са Текстилцем и Младости (БП).
Круг клубова, издвојених у врху, затвара ЧСК Пивара. По играчком кадру, некадашњи прволигаш, поседује капацитет да активно учествује у борби за виши ранг, јер би голгетера Слободана Крстановића, Зорана Ракића, Владимира Тасића и Далибора Котараша, пожелео сваки тренер. Додатну дозу сигурности, тим је добио откако је на гол стао Владимир Вујасиновић, доказан на већој сцени.
Таванкут, Бачка из Пачира и сомборски Раднички, биће неугодан ривал свима, док су Његош и Црвенка на крају списка клубова са двоцифреним бројем бодова.
Крила Крајине су шест кола без победе, степеник иза је Херцеговац, док се ОФК Врбас пробудио у минулих 270 минута, освојивши шест бодова. Србобран је победио само последњепласирани Обилић (5:0), а Војводина из Товаришева је тек у 10. колу, головима у последњих пет минута, трасирала пут ка првој победи, уз три црвена картона на мечу против Херцеговца (2:1). На клупи Обилића је четврти тренер од почетка сезоне, али тим из Новог Кнежевца не успева да направи искорак из црвене зоне.
Из лиге ће да испадну најмање четири клуба, па треба очекивати подједнак интензитет узбуђења у хватању сламке спаса, као у трци за пласман међу српсколигаше.
М. Менићанин