Време читања: 2 минута

Јединство из Руменке ће у среду од 14.30, у оквиру 1/16 финала Купа Србије, дочекати новосадску Војводину.

Пулени Владимира Шпоње прошли су трновит пут како би стигли до главног жреба. Прво су освојили Куп ФСГНС, затим и Куп на територији Фудбалског савеза Војводине. У финалу су савладали зрењанински Раднички са 3:2. У претколу Купа ФСС надиграли су Земун и тако стигли до главног жреба. У историјској утакмици копља ће укрстити са прошлогодишњим освајачем.

Борис Гаџић, већ непуне две године наступа Руменчане. Познат му је рад тренера Шпоње, заједно су сарађивали и у Татри из Кисача. Пре доласка у Кисач, популарни “Гаџа” био је капитен Младости са Новог насеља. Сналази се на више позиција у тиму. Головима и асистенцијама, дао је и свој допринос овом значајном подухвату.

Поред сјајних резултата у најмасовнијем такмичењу, у ВФЛ “Југ” тренутно се налазе на трећој позицији са 23 освојена бода.

-Ове године лига је доста изједначена, што показује табела. Нема изразитог фаворита и свако свакога може да победи, тако да ће сигурно бити занимљиво и неизвесно до самог краја. Ми смо нови у војвођанској лиги и желимо да се представимо у најбољем светлу. Имамо одличну екипу на челу са тренером Владимиром Шпоњом. Напорно и вредно тренирамо, верујем да ћемо испунити циљ и на крају бити у самом врху.

Гаџић у продору

-Освајањем Купа Војводине остварили смо историјски успех клуба, самим тим испунили наш циљ у том такмичењу. Мислим да је сам улазак у Куп Србије врхунац аматерског фудбала. Играмо против једног од три најбоља клуба наше земље, освајача Купа за сезону 2019/2020. За Руменку, за клуб и све нас то ће бити један прави спектакл. У меч ћемо сигурно ући како улазимо у све утакмице. Бићемо максимално мотивисани, сваки играч ће дати свој максимум па ћемо на крају видети шта ће нам то донети – изјавио је Борис Гаџић.