Време читања: 4 минута

 

Плаво-бели из Ветерника, лидери су Новосадске лиге са 31 својеним бодом. Остварили су учинак од десет победа и по један реми и пораз. Мало је фалило да Ветерничани буду стопроцентни, недостајала је реализиција у сусретима са Сиригом и ЖСК-ом.

Управа на челу са председником, Миланом Јовановићем преузела је клуб пре две године и одмах је подигнута лествица. У сезони 2018/2019 били су другопласирани у Градској лиги Нови Сад са 63 бода иза ОФК Футога, сасвим довољно за пласман у ранг више. У прошлом првенству које је прекинуто због добро познатих разлога завршили су на шестој позицији, а управо због корона вируса ускрећено им је право да додатно закомпликују трку. Челници клуба и Јовановић, поред тога што се налазе на челу Фудбалског клуба Ветерник учествују и у хуманитарном раду. Свој допринос дали су у акцији “Пружи корак”, а помогли су и лечење Лане Јовановић на базару у Ветернику. На сусрету, прошле јесени, против Јединства из Руменке, прикупљено је преко 250.000 динара за лечење Косте Петковића. Ветерник под његовим будним оком свакодневно напредује, а како каже за наш портал планови су везани за даљи развој.

https://www.facebook.com/100028221264129/videos/375675250049847

Када сам, заједно са сарадницима, дошао на чело клуба, задатак нам је био да идемо корак по корак и полако Ветернику вратимо стари сјај. Да окосницу екипе чине играчи из места и да без било каквог притиска остваримо што је могуће бољи пласман. Већ после годину дана резултат је био видљив, пласирали смо се у Новосадску лигу. Претходне сезоне били смо конкурентан тим, а ове јуришамо на степеницу више, у војвођанску лигу – рекао је председник.

У летњем прелазном року освежен је играчки кадар. Тренер Бобан Дашић сјајно је укомпоновао екипу и већ кроз јаке провере у припремном периоду, најавио борбу за прво место. Садашњи стратег Ветерничана дуги низ година носио је плаво-бели дрес, а у априлу 2019. године добио је шансу да у свом матичном клубу отвори нову епоху, овога пута као тренер.

Одлично смо стартовали, нарочито на домаћем терену, где смо убедљиво савладали све конкуренте (ТСК 3:0, Фрушкогорац 5:1 и Фр. партизан 4:0). Слабије партије имали смо у Сиригу и Жабљу, дошло је мало и до умора што је утицало да не урадимо нешто више. Код куће смо неприкосновени са 34 постигнута гола, седам мечева – седам тријумфа.

Већ смо архивирали победу нам Бачком из Ђурђева. Наредно коло, у малом комшијском дербију гостујемо ОФК Футогу , затим дочекујемо Омладинац и до краја, у преостала три меча, играмо са екипама са дна табеле. У тим двобојима треба да оправдамо улогу фаворитa, што ћемо не сумњам, онако како ми знамо, и учинити. Ушли смо у континуитет добрих игара и не видим шта може да нас спречи да се не окитимо титулом јесењег првака – јасан је Дашић.

Конкуренција у екипи је жестока на сваком тренингу је око двадесетак играча. У тиму влада изузетна хемија, играчи се познају дуги низ година, а неки од њих заједно су наступали са тренером Дашићем. Кроз утакмице и тренинге доказују се следећи играчи: голмани Ивић и Старчевић, играчи Огњановић, Ђурић, Томић, Швоња, Турало, Чалија, Ушћумлић, Китић, Срдановић, Вуковић, Малиновић, Чичић, Ђокић, Станић, Јовановић, Николић, Гвозден, Субашић, Ђурица.

Легенда клуба, Бранко Чалија се против Бачке (Ђ) вратио на терен после годину дана одсуства

Најбољи стрелац тима је Алекса Ушћумлић са 14 погодака, прате га капитен Бојан Китић са 11 и Срдановић са 10, Чичић и Субашић дали су по три поготка, Ђурић је уписао два, а по један Огњановић, Швоња и Ђокић.

Један од погодака најбољег стрелца Ушћумлића погледајту на линку испод.

https://www.facebook.com/watch/?v=2801352410185166

Ветерник, поред главног, може да се похвали и сређеним помоћним тереном као и балоном са вештачком травом, где се зими одржавају тренинзи. Води се рачуна и о млађим категоријама које су биле запостављене у претходном периоду. Најмлађи чланови, некадашњег друголигаша, такмиче се у лигама под окриљем ФСГНС.

тренинг у балону