Бобан Дашић – млади стручњак

Наш следећи тренер-саговорник биће млади стручњак из Ветерника, Бобан Дашић. Бобан поседује УЕФА „Б“ лиценцу, а тренутно се школује и за УЕФА „A“. Доказује се као тренер првог тима Фудбалског клуба Ветерник, некадашњег друголигаша. Његова екипа тренутно води трку за пласман у ВФЛ “Југ”, четврти степен такмичења.

Бобан Дашић – тренер Ветерника

Шта за Вас представља ФК “Ветерник”?

-Фудбалски клуб Ветерник представља за мене практично другу кућу, место где сам стекао пријатеље за цео живот, са којима сам прошао много тога доброг и лошег у животу. Нису то само играчи (некадашњи саиграчи), већ сви људи који су сада укључени у рад клуба. Изградили смо неку врсту породице, и по томе постали препознатљиви.

Колико година сте наступали за клуб у ком сте сад тренер и у којим ранговима такмичења?

-Занимљиво је да никада нисам играо у млађим категоријама ФК “Ветерник”, већ сам све млађе категорије прошао у тадашњем друголигашу ФК “Нови Сад”. Моја прва сезона у Ветернику је 2012-2013, и тада се лига звала ПФЛ Нови Сад, исти ранг такмичења као и садашња Новосадска лига.
Две године касније смо освојили прво место и пласирали се у Новосадско-сремску лигу, данас је то Војвођанска лига “Југ”. Моја играчка каријера у Ветернику је трајала 6 година.

Да ли сте пре преузимања сениора ФК “Вeтерник”, радили/волонтирали у неким млађим категоријама?

-Тренерску каријеру сам започео 2010. године као волонтер у ОФК “Славија” са пионирима. Све до априла 2019. године сам радио са млађим категоријама.

У Ветернику сам радио са генерацијом 2005, а касније са омладинцима, који су 2014/2015 обезбедили улазак у Kвалитетну лигу Војводине.

Почетком 2017. године сам добио позив Душка Грујића да поред рада у Ветернику, започнем волонтирање у ФК “Војводина”. Тај период од 6 месеци у Војводини, сарадња са Николом Ковачевићем у генерацији 2005 за мене је било огромно искуство.

Након тога “ОДР” Петроварадин, једна од најбољих школа фудбала на овом подручју, сарадња са мојим пријатељима којима сам захвалан, јер су имали разумевања и пружили су ми подршку када сам се одлучио за сениорски фудбал и повратак у Ветерник.

Какав је Ваш суд о играчком кадру који поседујете?

-Играчки кадар је комбинација квалитетних играча који су превазишли овај ранг, и играча који су невероватно борбени и пожртвовани.
Морам да напоменем да основу нашег тима чини сам однос према клубу, у свлачионици и на терену. Не бих да ме неко схвати погрешно, али не може много клубова у окружењу да се похвали са тим стварима.
Многи воле да кажу да је то Ветернички менталитет.

Како оцењујете садашњи квалитет Новосадске лиге и онај када сте Ви наступали?

-Већина клубова у Новосадској лиги данас, има исте играче као и пре 5-6 година. Квалитет је сличан као и пре, само су играчи који чине окосницу екипа, старији и на заласку каријере. Мислим да ће клубови у Новом Саду и окружењу имати доста проблема уколико се не изборе пласман у војвођанску лигу, због тога што млади играчи који излазе из млађих категорија Војводине, Пролетера, и других, не желе да се “спуштају” у ранг такмичења као што је Новосадска лига.

Бобан Дашић и Немања Матић

Да ли имате неке ритуале пре утакмице?

-Имам много ритуала пре утакмице, један од њих је тај да пред полазак погледам голове са утакмице полуфинала КЕШ Црвена звезда – Бајерн 2:2.

Где видите себе за 5 година?

-Не бих да прогнозирам где ћу бити за 5 година, данас живот функционише тако да не знате где ћете бити сутра. Свакако бих волео много вишу лествицу од ове где сам сад, али тренутно сам презадовољан са клубом у ком радим. Мислим да мало тренера има овакву подршку, слободу и одрешене руке.

Захваљујемо се Бобану Дашићу, тренеру лидера Новосадске лиге, на издвојеном времену.

фото: https://www.facebook.com/profile.php?id=100028221264129

One thought on “Бобан Дашић – млади стручњак

  • November 29, 2020 at 10:14 am
    Permalink

    dobra strana fudnala

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *