Време читања: 2 минута

Куп ФСГНС

Младост ГАТ – Ц. звезда (НС) 5:3 (2:1)

Футог, стадион Софекса – Судија: Саша Самац (Футог). Стрелци: Бошковић у 4. и 63., Јаблан у 37., Асани у 68. и П. Илић у 90. минуту за Младост ГАТ, а Јокић у 11. из пенала, Тубић у 66. и Миловановић у 75. минуту за Ц. звезду (НС). Жути картони: Каурин (Младост ГАТ), Јокић, Кисић (Ц. звезда).

Младост ГАТ: А. Слијепчевић, Вукаљевић, Каурин (од 85. Степанчев), Ђекић, Јаблан, Смиљанић, Томчић (од 46. Гојковић), П. Илић, Л. Илић (од 63. Асани), Красић (од 46. Поповић), Бошковић.

Ц. звезда (НС): Војводић, Јокић, Вучичевић, Докић, Ненезић (од 46. Апић), Попов (од 50. Кисић), Поштић (од 46. Попадић), Станковић (од 46. Миловановић), Звекан, Адамек (од 46. Тубић), Марић.

Голеаду је започео Бошковић, у  првом озбиљнијем нападу на мечу савладао је Војводића. Одговорили су врло брзо и момци тренера Вулетића, у шеснаестерцу домаћих оборен је Јокић. Исти играч преузео је одговорност, успешно је реализовао најстрожну казну. Младост је имала више од игре, а покушаји Томчића и Петра Илића завршили су на стативи односно пречки Звездиног гола. Боља игра крунисана је сјајним поготком искусног Миљана Јаблана из слободног ударца. У другом делу, наставило се истим темпом. Предност је повећао Бошковић, испративши милиметарски прецизан, центаршут Петра Илића. Нису се предавали гости, на асистенцију Миловановића, Тубић је поново вратио свој тим у игру. Асани је уласком унео пометњу, а постигао је и гол, прецизни шутем са 17-18 метара. До краја меча у стрелце су се уписали, врло запажени Петар Илић на једној и Миловановић на другој страни.

Погодак Јаблана за 2:1.

https://www.instagram.com/p/CG5DEwxn81l/

На пролеће следеће године, противник екипи Младост ГАТ, у финалу, биће Шајкаш 1908 из Ковиља.