Време читања: 3 минута

Чета тренера Лазара Дабижљевића јесен обојила позитивним вибрацијама

Навикнути на чари лидерске улоге, фудбалери Војводине из Бачког Градишта, уживају у погледу са врха војвођанског ”Севера”. Заслужено су освојили бодове против Бачке из Пачира (4:0), имају четири бода више у односу на најближе пратиоце и грабе ка јесењим ловорикама.
-Јесен је обојена позитивним вибрацијама. Поносан сам када погледам табелу, то је одраз целокупног стања у клубу, чија организација превазилази ранг такмичења. Беремо плодове напорног рада, али и пажљивог одабира кадра, јер када смо склапали мозак бирали смо, не само по играчким, већ и по људским квалитетима – каже тренер Лазар Дабижљевић.
Водећи стрелац лиге Братислав Јелић, уписао је десету рецку, крунисавши акцију Ненада Виновића и Уроша Прерадова.
-Постоји доза притиска, нарочито када играмо на домаћем терену, па сви очекују победу, сходно досадашњем учинку, али не допуштамо да нам то буде бреме. Добро се носимо са свим изазовима. Не причамо о вишем рангу, има још пуно да се игра, а лига је захтевна и фаворити се лако оклизну – наглашава Братислав Јелић, центарфор висок 197 центиметара.
Високе оцене, ове јесени, добија везиста Бојан Ђекић. Немерљив је његов допринос у изградњи пирамиде успеха.


-Драго ми је због гола, значајног на пољу додатног самопоуздања. Био је то ефектан потез, ударцем главом сам проследио лопту у мрежу, после центаршута Ненада Виновића. Близу смо јесењих ловорика, иако нас у наредних 180 минута очекују два незгодна ривала, Херцеговац и Бајша – истиче Бојан Ђекић.
Епитет јунака меча, понео је Урош Прерадов, један од најмлађих првотимаца, рођен 2002. године. Анализирајући његове партије, нико не би ни помислио да му је ово ватрено крштење међу сениорима.

Урош Прерадов

 

-Са тренером Дабижљевићем, сарађивао сам у млађим категоријама ОФК Бечеја 1918 и добро познајем његове методе рада. Као дебитант, имам додатну обавезу да оправдам поверење, па се у свакој утакмици трудим да будем посвећен у реализацији задатака. Даћемо све од себе да сачувамо лидерску позицију, иако сви против нас играју са додатним мотивом – истакао је Урош Прерадов, талентовани дефанзивац.

М. Менићанин

МИЛОВАНОВ СТАВИО КАТАНАЦ

Градиштанци имају најбољу одбрану у лиги, капитулирала је само шест пута. Млади голман Исидор Милованов је одавно сазрео за већу сцену, а квалитет је потврдио и минулог викенда, одбранивши пенал:
-Ништа није случајно, до врха смо стигли озбиљним радом, на крилима сјајне атмосфере. Најдуже од свих смо на челу каравана, било би праведно да на тој позицији завршимо јесењу етапу.

Исидор Милованов