Време читања: 3 минута

Темеринци везали три меча са позитивним предзнаком, заблистаo Предраг Ђурђевић (17)

Посматрано кроз призму остварених резултата на пет претходних мечева, евидентан је благи узлет фудбалера Слоге из Темерина, нестрпљиво ишчекиван, попут сунца у тмурним јесењим данима. Коначно су Темеринци испливали из зоне у којој не би волели да буду позиционирани, када се буде подвлачила црта.
Црвено-бели су сезону почели уз много турбуленција, па су, у једном моменту, рачунајући и минуло првенство, били у лавиринту слабих резултата, оличеним у серији од 13 мечева без победе. Мирко Давидовић је напустио кормило после петог кола, препустивши ужарену столицу Браниславу Антићу, младом тренеру из Жабља, храбром у намери да покуша да размрда екипу, чија постава броји чак осморицу са српсколигашким искуством.
Није одмах кренуло по плану, играчима је требало времена да се адаптирају на другачије методе рада, а новом стратегу да упозна потенцијал кадра, који је његов претходник знао у душу, јер је у клубу провео осам година. Три кола је трајао процес аклиматизације и стварања кохезије, нанизала су се још три пораза, без постигнутог гола, а онда је свануло против Подриња (2:0), уз прекид реализаторског поста од 673 минута. Двоструки стрелац на том мечу, Немања Ђорђевић, седам дана касније, повређен је у Бачком Јарку, а утисак који је Слога оставила на комшијском дербију, био је за бригу. Лекарске процене нису биле охрабрујуће, постало је јасно да ће Темеринци у наставку јесење етапе играти без јединог центарфора. Лек за главобољу, у том моменту, није се назирао.
Трагајући за новим решењима, тренер Бранислав Антић, одлучио је да већу минутажу пошаље на адресу Предрага Ђурђевића, рођеног 2003. године. Добио је одговор, какав вероватно ни сам није очекивао, пошто је овај скромни момак, у двобојима са Цементом (2:1) и Слободом (3:1), постигао два феноменална гола. Темеринци су, између две победе, ремизирали у Каћу, везавши три меча са позитивним предзнаком, чиме су удахнули кисеоник, пред преостала четири јесења испита.
Одавно некадашњи српсколигаш није одиграо лепршаво, као против трећепласиране Слободе из Доњег Товарника, при чему утисак није покварио ни промашен пенал Немање Грујића. Прихватљиво звучи као оправдање да је Никола Томић, специјалиста за казнене ударце, изашао из игре 20 минута раније.
Слога и даље има најслабији напад, стрелци су погодили само осам пута, али помак је приметан. Нису то кораци од седам миља, али битно је да није изгубљен компас и да је задржан прикључак са тимовима из златне средине.
Наредног викенда, предстоји тешко гостовање на Детелинари, а потом у Темерин стиже Раднички (НП), стари зналац из српсколигашких дана. Финиш јесени, резервисан је за окршаје са Јадраном и Будућности (СН). Сваки бод је злата вредан, имајући у виду да ће бити песма ако буду испадала само четири клуба. Процена је да ће их више наћи испод црвене линије, сходно зависном односу према Српској лиги ”Војводина” и клубовима са територије ФСВ на прволигашкој сцени. Једно је сигурно, Слога не само да заслужује да буде део ове приче, већ јој је, као клубу са добром организацијом и господским манирима, место у српсколигашком јату, где је ширила крила чак 12 година у континуитету.
М. Менићанин

Пројектил Немање Томића

Још се препричава какав је гол постигао дефанзивац Немања Томић, савладавши Дејана Шивољицког, голмана Слободе, ударцем са 25 метара. Претходно је био асистент код мајсторије Предрага Ђурђевића:
-Добро смо одиграли, нисмо подлегли императиву победе. Само да овако наставимо, брзо ћемо доћи до позиције, која нам припада по свим параметрима.