Време читања: 2 минута

Војвођанска лига “Север”

Градиштанци после једанаест рунди испустили лидерску позицију

Oд 3. кола, фудбалери Војводине из Бачког Градишта, били су на челу каравана војвођанског ”Севера”. Бодовна предност, у односу на конкуренте, истопила се током минулих пет рунди, јер су Градиштанци, од могућих 15 освојили пет бодова, уз два узастопна пораза. Неуспех у двобоју са одличном Бајшом (0:1), уједно је био први кикс на домаћем терену, а означио је и примопредају лидерске позиције.
У дербију кола, тренер Лазар Дабижљевић, није могао да рачуна на Бојана Ђекића, Ненада Виновића и Лазара Врањеша, док је Славољуб Дабижљевић, играо ровит. Гости из Бајше су потврдили да су тим селектиран по високим критеријумима и да поседују потенцијал у борби за српсколигашку визу. Није их зауставио ни расположени голман Исидор Милованов, један од најбоље оцењених првотимаца ове јесени.

Славољуб Дабижљевић

Војводина је, од свих, највише провела у улози лидера, али неизвесно је да ли ће убрати јесење ловорике. У преостала три кола, плаво-бели гостују у Товаришеву и Црвенки, а домаћини су ОФК Врбасу. Додатну главобољу стварају кадровски проблеми, због жутих картона. Није спорно да је у екипи добра хемија и да је породична атмосфера, уз беспрекорну физичку припремљеност, лансирала Градиштанце на врх, али истовремено приметно је да је дошло до благог замора материјала.
Без обзира на чињеницу да стручни штаб на свакој утакмици изврши пет измена и тиме улије нову енергију, играчи који су изнели терет досадашњег деле трке су се потрошили у захтевним мечевима са Текстилцем, Младости из Турије, Младости (БП) и ОФК Младост АПА, а сви су стали у кратак временски интервал од месец дана.
Пред капитена Бојана Билбију и саиграче нико ниједног тренутка није ни поставио императив пласмана међу српсколигаше, чак ни у данима, када је са врха табеле пријао поглед на ривале. Војводина је здрава фудбалска прича и функционише на стабилним темељима. Нема сумње да ће председник Горан Кудрић, када процени да је дошао тренутак, направити додатну селекцију и створити ветар у једра ка вишем рангу. Ове сезоне или у некој наредној, није питање од суштинског значаја, јер је много битније да је Бачко Градиште постало важна тачка на војвођанској фудбалској мапи.
М. Менићанин