Време читања: 2 минута

Српска лига “Војводина”

Оружје положио и Борац из Сакула (4:1)

Прича брзо добила епилог

Четвртом узастопном победом, фудбалери Феникса 1995, задржали су курс ка мирнијим водама и тренутно, уз лидера Младост ГАТ, могу да се похвале најбољом формом у Српској лиги ”Војводина”. Отварајући поглавље тешких мечева у финишу јесењег дела, чета тренера Милана Вујасина, надиграла је Борац из Сакула (4:1), при чему се на терен, после саниране повреде, вратио Предраг Милаковић, асистент код поготка Луке Јованића.
-Стабилизовали смо се и коначно кренули да прескачемо степенике на табели. Одиграли смо најбољи јесењи меч, издање из првог полувремена, било је мустра по којој бисмо желели да функционишемо и у наредним утакмицама. Стрелци су поново били на висини задатка, на претходна четири меча, постигли смо 13 голова. Ништа лакши задатак не очекује нас ни против Динама 1945 и Тисе, али ако поновимо издање из двобоја са Сакуљанима, нисмо без шанси да наставимо успешан низ – истакао је Милан Вујасин, шеф стручног штаба.
Два гола, постигао је Лазар Милутиновић (22), рођени Крагујевчанин. Најбоље се сналази по десној страни, у офанзивним задацима, а претходни клуб била му је београдска Локомотива.
-Знали смо да је Борац добра екипа и да морамо да пружимо максимум. Победа је круна залагања целе екипе, показали смо да можемо у високом ритму да одиграмо против тима из врха. Полако смо кренули ка средини табеле, није нам ни било место испод црвене линије, где смо се нашли сплетом несрећних околности. Код првог гола, испратио сам асистенцију Зорана Зејића, док сам код другог одреаговао на одбитак од голмана – каже Лазар Милутиновић.
Један од најмлађих, Зоран Зејић (19), пре Феникса 1995, био је у шабачкој Мачви. Наметнуо се као важна карика, често је у улози асистента, па није међу стартерима, због чињенице да је бонус.
-Требало је времена да бисмо се уиграли, јер је током прелазног рока дошло доста нових играча. Није било панике, ни када резултати нису били у равни са амбицијама. Веровали смо у себе, знали смо да ћемо изаћи на победнички колосек, пошто је екипа добро селектирана. Заслужено смо победили Борац, прича је била готова већ у првом полувремену. Даћемо све од себе да узлазну линију форме потврдимо у Панчеву, где нас очекује једно од најтежих јесењих искушења – нагласио је Зоран Зејић.
М. Менићанин

Јованић решета

Лука Јованић (25) је постигао гол и на петом узастопном мечу и са десет рецки у колони је међу водећим стрелцима лиге:
-Најбитнији је клупски учинак, а задовољство је двоструко, када се победа подудари са повећањем голгетерског салда. После вођства од 3:0 у првом полувремену, мирно смо меч привели крају.