Време читања: 2 минута

Војвођанска лига “Југ”

Рајић тражи још три бода

Одлично издање, фудбалери Младости из Бачког Јарка, украсили су убедљивом победом против Сремца (4:1), а прича је била завршена до одласка на одмор, јер су Јарачани три пута погодили мрежу.
Ненад Рајић, шеф стручног штаба, имао је доста кадровских проблема, па је на терен морао и Ђуро Стеванчевић, којег у претходном периоду није било у конкуренцији, због обавеза на радном месту.
-Никад лакше нисмо постигли голове. Са Ђуром Стеванчевићем смо добили дозу сигурности у одбрамбеној линији, док је сваки напад био озбиљна претња ривалу, као доказ да смо мотивисано и озбиљно ушли у меч. Изнели смо бреме императива, морали смо да да прекинемо серију од три узастопна пораза. Морам да похвалим суђење Николе Чекичевића и помоћника, одавно нисмо имали овакав господски однос судија, уз идентичан критеријум. Недостају нам три бода да бисмо испунили пројектовани циљ од 28 бодова са почетка трке. Респектујемо наредног ривала Подриње, али у Мачванску Митровицу идемо да кроз надигравање тражимо пут ка победи – каже Ненад Рајић, шеф стручног штаба Младости.
Један од најмлађих првотимаца, Виктор Јовановић, постигао је водећи гол, крунисавши асистенцију Александра Ерака.
-Драго ми је да смо се вратили на победнички колосек и да сам голом дао допринос успеху. Испратио сам продор Ерака, нанизао је тројицу, убацивши лопту у празан простор, где сам утрчао и послао је поред голмана. Имамо потенцијал за богатији бодовни салдо, али сплетом разних околности нисмо ближе врху, иако ни тренутни учинак не даје разлог за незадовољство. Желимо да негде на страни надокнадимо непланирани пораз од Индекса, па ћемо дати све од себе да положимо наредни испит против Подриња – јасан је вихорни офанзивац Виктор Јовановић.
На сваком делу терена, био је присутан Александар Ерак, заслужено поневши епитет јунака меча. Учествовао је у акцијама код свих голова, као од шале претрчавао дефанзивце Сремца, делио лопте…
-Победа је била једина опција, другачији исход би нам створио главобољу. На време смо постигли голове и себи олакшали задатак. Наивно смо добили гол на крају, али то није покварило утисак. Могли смо да славимо и убедљивије, три пута је добро интервенисао голман гостију, а у пар наврата смо нишанили поред стативе. Преостало је гостовање Подрињу, чији тренутни пласман није слика могућности. Имамо обавезу да поновимо залагање и борбеност, а верујем да ћемо у том случају бити награђени бодовима – рекао је Александар Ерак.
М. Менићанин

Зукић као вино

Млади талас има од кога да учи, јер је Зоран Зукић (39), као вино. Са годинама је све бољи, трчи као навијен, уклизава… Мрежу гостију из Војке, затресао је после акције Андреја Вучковића и Александра Ерака.
-Имам воље да тренирам, ова лига може адекватно да се игра искључиво без импровизација. Младост је моја друга кућа, док могу да помогнем, бићу на располагању стручном штабу – каже Зукић.