Време читања: 2 минута

Војвођанска лига “Југ”

Голман у улози везисте

Тешко је поверовати да ће фудбалери Слоге из Темерина поново заиграти у саставу, који је изашао на мегдан Јадрану у Голубинцима. Без осморице играча, са само 13 имена у протоколу, црвено-бели су били принуђени да крпе тим и да праве принудне рокаде, али није их напуштао оптимизам. Веровали су да коначно мора да дође крај реализаторском посту на страни, а то се и догодило, па су постигли гол после 719 минута, захваљујући концентрацији Филипа Пожарева, уз драгоцен допринос асистента Немање Грујића.
Иницијатор акције која је одлучила победника, био је Светозар Боројевић. Тај податак не би био ван оквира уобичајеног, да није у питању голман, који је силом прилика, од 58. минута, ушао у игру уместо бонуса Предрага Ђурђевића.
-Момци су истински хероји, лавовски су се борили, а за залагање су награђени у последњим тренуцима меча. После два ремија и шест пораза на страни, дошао је ред на прву победу. Коначно смо прескочили црвену линију, али бодови ће изгубити вредност уколико у суботу не победимо Будућност, са два бода мање – каже Јован Балабан, председник Слоге.
Ван конкуренције су били Никола Свитић, Предраг Марковић, Бранислав Туцаков, Алекса Мијаиловић, Васо Зелић, Лазар Томић, Никола и Немања Томић. Огроман терет, у њиховом одсуству, изнели су Роберт Пастор и Милош Теофиловић.
-Недостајала је скоро комплетна одбрамбена линија, били смо без штопера, везног реда… На срећу, у последњи час, у тим је ускочио леви бек Роберт Пастор. Притисли су нас кадровски проблеми са свих страна, али успели смо да дођемо до кисеоника. Требало би да будемо у јачем саставу за Будућност, победом бисмо дошли до 22 бода и донекле избрисали минусе са почетка јесење трке – јасан је Јован Балабан, председник Слоге.
М. Менићанин

Антић: Један пораз за месец дана

Бранислав Антић, шеф стручног штаба, преузео је кормило после петог кола. Утисак је да је успео да размрда екипу:
-У минулих месец дана, поражени смо само на Детелинари, а претходна два меча смо добили без примљеног гола. Стабилизовали смо се у последњи час, очекује нас захтеван двобој против Будућности и морамо да извучемо максимум, да бисмо поправили стање на табели.