Време читања: 3 минута

Градска лига Нови Сад

Динамо из Будисаве, победом над Железничаром, у Новом Саду, у заосталој утакмици деветог кола, придружио се Милетићу из Мошорина, те са истим бројем бодова деле челну позицију пред пролећне битке.

После одличног старта сезоне, где су плаво-бели из Будисаве заређали шест победа укључујући и Куп ФСГНС, хладан туш доживели су у Сусеку. Месец септембар је био кобан за изабранике Милана Трнинића, реми у Баноштору, затим два везана пораза, неочекивано, од Раковчана код куће, и Милетића у гостима. Ресетовали су се и завршили ову годину, са стопроцентним учинком, седам утакмица – седам победа, уз гол разлику 26:2.


Интересантан је и податак, да се поред најбољег голгетера Дубравца, још 14 играча уписивало у листу стрелаца, а томе је допринео и велики број асистенција што сведочи о тимској игри. Сјајну атмосферу скројио је тренер Милан Трнинић, уз председника Миленка Мишкића све је подигнуто на виши ниво.

Амбиције клуба везане су за повратак у Новосадску лигу. Терен на популарној „Малој грбавици“ се редовно одржава, свлачионице се тренутно реновирају како би фудбалери из Будисаве имали што боље услове, од најмлађих чланова па све до сениора.

Терен у Будисави

Милан Трнинић, дао је шансу следећим играчима: капитен Сабо, Сте. Мишкић , Митрић, Учур, Илић, Бикицки, Лојаница, Мишкић Стр. , Поповић, Николић, Мишкић Си. , Дубравац, Суботин, Лечић, Петровић, Карас, Михајловић, Гојков, Шегуљски, Дистл, Пешић, Божоки, Живанов, голмани Савић и Кнежевић.
-Задовољан сам учинком целе екипе у протеклом делу првенства, на пола смо пута до остварења циља. Тешко ће бити на пролеће, бодовна разлика је мизерна, кандидата је све више. Најбољи меч одиграли смо против одличне екипе са Клисе, Борца, а истакао се Драгољуб Карас са три поготка. Вредно смо тренирали, одзив је велики. Тренер Милан Трнинић, има јасну визију што табела и показује, свим расположивим снагама дао је прилику да се докажу. После мечева влада сјајна атмсофера, сваки тријумф био је уприличен у клупским просторијама – каже Дубравац, који је девет пута у првенству тресао противничке мреже.

Марко Дубравац, први стрелац Динама из Будисаве

-Сусрели смо се и са кризом резултата, међутим веровали смо једни другима што показује и биланс у последњих седам јесењих сусрета. Серија победа вратила нас је на чело табеле. На пролеће, очекивања су велика, знамо шта нас чека, верујем да ћемо остварити пласман у виши ранг – завршио је Марко Дубравац.