Време читања: 4 минута

Новосадска лига

Фудбалски клуб Ветерник зиму ће провести на лидерској позицији Новосадске лиге. У многим мечевима показали су, момци тренера Дашића, да квалитетом одскачу од ранга такмичења у ком тренутно наступају. Имају два бода више од конкурента – ТСК-а, са учинком од 14 победа, две нерешене и поразом у 17 јесењих рунди.

-Ветерник дуго није одиграо овакву полусезону, не могу да будем незадовољан, јер се видео очигледан напредак у игри, без обзира на те три утакмице које нисмо победили. У овом рангу такмичења су нормални резултатски падови, али је битно да се то што пре санира, што смо ми успевали. Нисмо екипа која се појачала са 7-8 играча, па да се на основу тога чудимо неким нашим слабим утакмицама. Једноставно, у односу на прошлу сезону дошла су нам два квалитетна играча, која притом познају екипу, и та допуна нам је много значила да остваримо овакав резултат. Утакмица јесени је сигурно дерби против ТСК-а, и после тог дана смо знали да смо на правом путу. Победити једну добру екипу, и главног конкурента за прво место на онакав начин је за сваку похвалу мојим играчима. Нападали смо противника константно од самог почетка, и приметно је било да њихови играчи већ после пола сата одустају. Утакмица је могла бити решена већ у првом полувремену – каже Бобан Дашић.

-Од три утакмице које помало кваре резултатски утисак на полусезони, можемо да жалимо за оном у Футогу. Предност од два гола разлике, много пропуштених шанси, и на крају два поклон гола за противника. Није смело да се деси играчима, а ни мени као тренеру. Пораз од Сирига сам прихватио као лош дан своје екипе, и као резултат једне веома дисциплиноване игре и велике пожртвованости противника, што им је донело заслужену победу. Мислим да је најбоља утакмица за публику била у Жабљу. Две екипе које се добро познају одиграле су партију за ранг више. На обе стране много шанси, лепих акција – јасан је тренер Ветерника.

 

-Циљ нам је исти као и када смо 6. јула почели припреме, прво место. У овом моменту смо ближи том циљу, али сам терет првог места и тежи распоред на пролеће захтевају још више улагања. Летос се међу људима из фудбала покренула прича да Ветерник има најбољу екипу, и да ће бити први. Неким нашим млађим играчима је то створило притисак, а додатно мотивисало противнике да против нас иду ”изнад максимума”. С’ обзиром да сви желимо прво место, мораћемо да се изборимо тим стварима. Почетак припрема је планиран за 16. јануар, али још је рано за причу о томе, јер смо свесни ситуације у којој се цео свет налази. Што се тиче појачања, у контакту сам са неколико играча које бих волео да видим у својој екипи, али још ништа конкретно није договорено. Драго ми је што после дужег времена, много њих жели да буде у нашем клубу, чак и играчи из вишег ранга, што опет говори да смо напредовали као клуб, у сваком смислу – завршио је тренер плаво-белих.
Бобан Дашић, поред сјајних резултата, јесење титуле, може да се похвали и са прва три стрелца Новосадске лиге. Алекса Ушћумлић је најбољи голгетер са 20 погодака, док Срдановић има 17, а Бојан Китић 16.
Убојити нападач, Ушћумлић, на конту има и преко 10 асистенција.
-Сјајна услови, још боља атмосфера, велики одзив на тренинзима су нешто што нас је красило читаву јесен, а на чему могу да позавиде многи тимови и из виши рангова такмичења. Задовољан сам резултатима екипе, табела све показује. У Футогу нисмо смели да останемо без целог плена, испустили смо вођство у финишу, али битно је да смо јесењи прваци и надам се да ћемо на том месту бити и на крају трке. Лично, презадовољан сам учинком од 20 постигнутих голова, могло је то бити и боље имајући у виду да је то мој “посао”. Сјајну сарадњу имао сам са Срдановићем и капитеном Китићем, многе акције са њима крунисане су поготком. Похвалио бих, пре свега и тренера Бобана Дашића који је најзаслужнији за освајање првог места, уз невероватне статистичке податке, као и за мој голгетерски салдо. У наставку очекујем освајање титуле. Верујем да ћемо сви остати на окупу, а уколико тако и буде, нећемо имати много проблема за тај подухват – истакао је Алекса Ушћумлић.

 

Алекса Ушћумлић

фото: https://www.instagram.com/veternikfk/