Време читања: 2 минута

Српска лига “Војводина”

Младост ГАТ – 1.Мај Рума 2:0 (1:0)

Нови Сад, стадион Младости. Судија: Небојша Зељковић (Црвенка) 7. Стрелац: Поповић у 39. и 84. минуту (оба из пенала).

Младост ГАТ: Дражић 7, Степанчев 7,5, Бабић 7, Асани 7 (од 60. Бошковић 7), Гојковић 7, Томчић 7,5 (од 77. П. Илић -), Јаблан 7, Смиљанић 7 (од 88. Ђекић), Поповић 8, Красић 7,5 (од 88. Каурин -), Станић 7 (од 77. Вукаљевић -).

1.Мај Рума: Петровић 8, Нинковић 7, Милин 6,5, Симеуновић 7 (од 83. Зец -), Ступар 6,5, Спасић 7, Алексић 6,5, Радишић 6,5, Живковић 6,5(од 58. Јовић 6,5), Вучетић 6,5 (од 64. Крстић 6,5), Стојановић 6,5.

Играч утакмице: Младен Поповић

Изабраници тренера Филиповића тријумфом су украсили незаборавну јесен, са једанаест бодова предности у односу на конкуренте иду на заслужени одмор.

Прву прилику имали су домаћи, када је Красић прошао истрчалог Петровића, а Симеуновић правовременом интервенцијом отклонио опасност.

Узвратили су гости из Руме, опасна контра отишла је у неповрат, Спасић уместо да сам заврши акцију, одлучио се за додавање.

У 13. минуту нова шанса за Младост ГАТ, Красић је извео корнер, Поповић у скоку за мало непрецизан.

Томчић је летео по терену, отео је чисту лопту Ступару, одиграо до Поповића, а овај проиграо Гојковића који је гађао покрај десне стативе.

Играо се 39. минут када је судија Зељковић показао на белу тачку. Пеналу је претходио корнер након ударца Томчића, сјајно се изборио за позицију, шутирао у даљи угао, а голман Петровић истакао се још једном бравурозном одбраном. Ударац из угла је извео Красић, лопта је у карамболу погодила гостујућег играча у руку, а сигуран извођач био је Младен Поповић, капитен на овом мечу.

У наставку, поново се истакао голман из Руме, Петровић, осујетивши покушаје, Поповића у два наврата и Томчића.

Шест минута пре краја оборен је Огњен Красић у шеснаестерцу 1.Маја из Руме, поново је Поповић преузео одговорност и био прецизан – 2:0.

У финишу, резервиста Бошковић није успео да крунише акцију по левој страни са Драгомиром Каурином, погодио је пречку.

фото: Игор Тодоровић