Време читања: 2 минута

Војвођанска лига “Југ”

Јединство – РФК Нови Сад 1:1 (1:0)

Руменка, стадион Јединства. Судија: Никола Чекичевић (Моровић) 7,5. Стрелци: Митровић у 39. за Јединство и  Бранковић у 90+1. за Нови Сад. Жути картони: Заов (Јединство), Бранковић, Илић, Вујовић (Нови Сад).

Јединство: Глишић 7, Берић 7, Штефек 7, Гаџић 7, Митровић 7,5 (од 75. Стојановић -), Рајак 7 (од 46. Моравац 7), Скоко 7, Тришић 7 (од 84. Зирић -), Тепић 7, Заов 7, Веселиновић 7.

РФК Нови Сад: Ромић 7, Бранковић 7,5, Петровић 6,5 (од 48. Иван 7), Илић 6,5 , Игњић 7, Симић 7,5, Пекић 7, Вујовић 7, Леђанац 7 (од 87. Панић -) , Вукобратовић 7, Лешков 6,5 (од 63. Кантарџић 7).

Играч утакмице: Симић

У дербију последњег кола јесени Руменчани и Новосађани поделили су плен.

У отвореној игри, прву велику шансу имали су изабраници Зорана Шарабе, Симић је прошао као брзи воз по десној страни, центрирао, а Пекић у паду слабо реаговао. Одговорили су домаћи, Митровић је из слободног ударца гађао право у Ромића. Опасни су били жуто-плави из контранапада, у једном таквом Вујовић је створио прилику за Пекића, пребацивши одбрану домаћих, а голгетера Новосађана сустигао је Заов, прекршајем, спречивши најгоре. У 31. минуту велика шанса за Јединство, Митровић је избацивши Илића из игре, пронашао Рајака, који је из изгледне позиције пребацио гол.

У финишу првог дела, лопта се након аута Тришића, одбила на ногу Митровићу, ком није било тешко да са мале удаљености савлада Ромића – 1:0.

У наставку, Берић је имао прилику да донесе нову радост домаћима, али је, ударцем са дистанце, пребацио гол. Симић је, задавао главобоље одбрани Јединства, у новом опасном нападу створио прилику за Вујовића, који је циљао право у Глишића. Изборио се, расположени Игњић за прилику, одузевши лопту Тришићу, шутирао, али истакао се Глишић добром интервенцијом. Да “канаринци” не оду из Руменке без учинка, побринуо се Бранковић, изненадивши Глишића из слободњака у судијској надокнади.