Време читања: 2 минута

Новосадска лига

Екипа Фрушкогорског партизана из Буковца са учинком од 10 тријумфа, два ремија и пет пораза смештена је на петом месту Новосадске лиге, са истим бојем бодова као и четвртопласирани ОФК Сириг. Могли су изабраници Петра Бочковића и до бољег бодовног салда, али иза њих је једна задовољавајућа полусезона.

-Сезону смо добро почели, напорним радом на тренинзима током припрема, што је дало резултата на старту. Оно што ме радује је велики број играча, и то младих, искључиво из места, који уз нас старије стасавају и полако “улазе у ватру”.
Што се тиче самог такмичења, велики је јаз између горњег и доњег дела табеле, што не значи да ће се тако одвијати ситуација и на пролеће.
Сходно томе, како не бисмо калкулисали, искористили смо добар јесењи распоред и сакупили велики број бодова, с’ тим што заиста жалимо за испуштених пет бодова, када смо ремизирали у Госпођинцима и капитулирали на домаћем терену против Салајчана.
Чекају нас припреме, ако нам здравствена ситуација дозволи, где и шеф Бочковић жели да “дода гас”, а и ми са њим како бисмо покушали да стигнемо двојац са врха табеле-рекао је Кантар.


Са друге стране, Марко Бабић има слично виђење првог дела сезоне:
-Лига је занимљива, доста добрих играча који су играли на великој сцени, прилика да се ми млађи угледамо и научимо неке нове дражи фудбала. Велика је част делити терен са једним Мирославом Грубишићем.
Мислим да смо могли и више на кључним утакмицама ове сезоне, по мени, као што је Бојан рекао, бодове смо поклонили екипама где нисмо смели.
Сматрам да смо надиграни једино у Темерину, а да смо против екипа из Сирига, Ветерника и Ђурђева морали и могли више.
Нажалост, често нас је пратио изостанак битних играча на важним утакмицама који су уз придошлице Трифуновића, Ружића и Лазића донели огроман допринос заиста добром бодовном салду.
Драго ми је да имамо велики број домаћих играча, наше деце, којима желимо да пренесемо искуство играња у овим ранговима такмичења како би наш клуб имао лепу перспективу у будућности са, надамо се, Пекијем Бочковићем који је био послења пузла наше слагалице и који је у великој мери заслужан за наше партије ове јесени-истакао је Бабић.

фото: https://www.instagram.com/fruskogorskipartizan/?igshid=t08rurymkxbr