Време читања: 2 минута


Војвођанска лига “Југ”

Tурбулентна јесен је иза фудбалера Новог Сада, узимајући у обзир да су чак четири тренера водила екипу кроз 17 лигашких утакмица, а да не остваре бољи учинак кумовале су и повреде носилаца игре.
Пред старт неочекивано дошло је до разлаза са Мирком Бабићем, затим је тим преузео, добро познати Зоран Јанковић, али је убрзо кренуо пут Кине па га је наследио Раичевић. Када су, на свом терену, победили Јарачане чинило се да ће кроз јесен Раичевић водити екипу, међутим ту није био крај, пред дуел са Радничким (НП) “канаринце” је преузео Зоран Шараба. Некадашњи стратег омладинаца Војводине привео је крају први део сезоне, а како се чини наставиће екипу да води и на пролеће. Шараба је остварио учинак од пет победа, две нерешене и поразом у осам првенствених мечева.

Оно што је приметно јесте да тим са Детелинаре полако почиње да се враћа на старе стазе. Ради се на побољшању инфраструктуре, придаје се значај и млађим категоријама које бележе све више успеха, а као што смо напоменули први тим се налази у врху војвођанског “Југа”.
Могу да жале жуто-плави за утакмицама против Индекса, на старту, Сремца, Подунавца, Борца из Шајкаша… У појединим двобојима и срећа им је окренула леђа. Могли су јесен да заврше са којим бодом више, али сусретали су се Сувајџић и другови са разним недаћама (читај горе-повреде, честа промене тренера) па ће на пролеће покушати, уз појачања, да се умешају у трку за највиши пласман. Одговор ћемо добити у почетним пролећеним сусретима. Тренутно на табели води Хајдук из Дивоша са 40 освојених бодова, другу позицију држи Јединство из Руменке – 37, следи Борац Шајкаш који има 33, потом Нови Сад са 30…
Сва три конкурента у наставку ће морати пут Детелинаре, па кроз баш ту чињеницу жуто-плави виде и своју шансу за укључивање у трку.

Време ће показати…