Време читања: 3 минута

Војвођанска лига “Југ”

Са Фрушке горе се види Српска лига

Од три групе Војвођанске лиге, најквалитетнији клубови су на ”Југу”, а сваке сезоне бар пет их има амбицију да извади српсколигашку визу. Ни актуелна трка, у проширеном формату са 18 тимова, није изузетак, а јесење ловорике су приграбили фудбалери Хајдука из Дивоша.
Са Фрушке горе, пуца поглед ка Српској лиги ”Војводина”, чета тренера Миодрага Ђорђевића је на добром путу и ако настави у истом ритму да осваја бодове, историјски успех неће изостати. Весељко Тривуновић (40) је вођа на терену, Стефан Цвијић са лакоћом игра овај ранг такмичења, а Радована Ивковића, Душана Совиља, Бориса Балиновића, Алена Халиловића и голмана Стојана Лековића (бонус), пожелео би сваки тренер. У Дивошу је само Нови Сад 1921 избегао пораз (1:1), док су остали ривали потписали капитулацију.
Три корака иза је Јединство из Руменке, хит јесени, посматрано кроз призму чињенице да је новајлија на сцени. Видљив је рукопис тренера Владимира Шпоње, црвено-бели су играли без пардона и прокрчили пут до врха. Ударни трио, Борис Гаџић, Милан Ђанковић и Стеван Веселиновић, режирао је 12 голова, док су по седам асистенција уписали Дејан Митровић и Богдан Тепић. Руменчани су донели највише бодова са стране, чак 20, а поражени су само на јесењој премијери у Новој Пазови.
Борац из Шајкаша је годинама међу водећима. Сезону је за кормилом почео Ненад Церовић, а наставио Мирослав Блануша. Екипа која у својим редовима има голмана Николу Студена, Предрага Мијића, Александра Давидова, Марка Миловца, Владу Топића и Луку Гргића, сигурно се неће предати у борби за виши ранг, док постоје шансе за такав подухват.
На Детелинари дувају ветрови оптимизма. Нови Сад 1921 је добро изнео терет јесењих изазова и без обзира на десет бодова мање од лидера, није одустао од трке за виши ранг.
Слобода из Доњег Товарника је дуго била лидер, а у првих пет кола је остала нетакнута мрежа иза голмана Дејана Шивољицког. Пад је почео крајем октобра, па је током шест последњих кола победила само Борац (2:0), уписавши пет пораза. Нарочито непријатан, био је пораз од Хајдука (2:7).
После напуштања терена у Белегишу, одузета су три бода Слоги из Ердевика и има идентичан број бодова као Индекс, чији играчи су били расположенији на страни. Поред победа против Новог Сада 1921, Младости (БЈ), ОФК Југовића и Јадрана, ”студенти” су ремизирали у двобојима са Борцем, Јединством и Подунавцем, стекавши репутацију неугодног госта.


Јарачани су били горопадни на Ливадици, предвођени Андрејом Вучковићем, стрелцем 8 голова, а Цемент је заређао са ремијима у финишу јесени, окончавши четири меча без победника.
Некадашњи прволигаш Раднички из Нове Пазове, утисак је покварио са три узастопна пораза пред спуштање завесе, али нико не сумња да ће трку окончати у горњем делу табеле.
Од 22 бода, Сремац је чак 17 освојио у Војки, док је Црвена звезда, под диригентском палицом тренера Дејана Вулетића, намучила многе, форсирајући отворену игру, о чему сведочи гол-разлика (26:24).
Будућност из Салаша Ноћајског је, у последњих пет кола, остварила четири победе и поправила позицију у борби за опстанак. Разочарала је темеринска Слога, чији стрелци су на почетку првенства постили 673 минута.
Само три бода на страни, освојио је Подунавац и на пролеће има задатак да поправи утисак, као и Подриње, предвођено Мирком Теодоровићем (43), најискуснијим играчем лиге.
Јадран и ОФК Југовић, са шест бодова, закуцани су на зачељу. Из лиге ће да испадну најмање четири клуба, већина нема миран сан и већ прави рачуницу за курс ка мирној луци.
М. Менићанин

Балетић водећи стрелац

Феђа Балетић (Цемент), са 12 голова, води на листи стрелаца, а уписао је три хет-трика. Прати га Славко Вукотић (Слобода), режисер 11 погодака. По девет рецки, имају кошаркашки високи Славко Симовљевић (202 центиметра) из Будућности, Марко Лабовић (Подунавац) и Михајло Тубић (Црвена звезда).

Фото: https://www.instagram.com/hajduk_divos/?hl=sr