Време читања: 2 минута

Војвођанска лига  ”Север”

Појачања за лепше пролеће

Имајући у виду чињеницу да ће са војвођанског ”Севера”, по најповољнијем сценарију, склизнути четири клуба, пред фудбалерима Србобрана је неизвесна борба за опстанак. Јесен су окончали на позицији тик изнад црвене линије, остваривши четири победе, пет ремија и осам пораза, уз гол-разлику 23:28. Задржали су корак са конкурентима и то је из ове перспективе – најбитније.
-Трку је за кормилом почео Златко Новаковић, али споразумно смо се растали после трећег кола, када је поверење добио Душан Медић. Није ишло по плану, нанизали смо осам мечева без победе, уз непланиране ремије на домаћем терену против Таванкута и Крила Крајине. Утисак смо делимично поправили у финишу, током последњих шест кола, освојивши 11 бодова – каже Немања Перендић, председник Србобрана.
Оцена свих је да је екипа, која је у својим редовима имала Сашу Гленџу, Радојицу Јовановића, Александра Марјанова и Игора Павићевића, требала да има више бодова.
-Сплетом разних околности нисмо боље пласирани. Превише бодова смо просули на домаћем терену, уз мршав учинак у гостима, а пратили су нас и кадровски проблеми. Нисмо били задовољни ни суђењем на пар мечева, али нисмо желели да дижемо прашину и да у томе тражимо алиби. Верујем да ће током пролећних битака прича да буде лепша, да ћемо више причати о лепим потезима и головима, него о бледим играма.
Несумњиво је да Србобранци морају да направе додатну селекцију и да превасходно улију дозу искуства одбрамбеној линији, где је огроман терет пао на голмана Боривоја Бабина (2001. годиште) и годину дана старијег штопера Давида Петровића.
-Циљ је опстанак међу војвођанским лигашима, Србобран заслужује такву позицију на фудбалској мапи. У договору са тренером Медићем, направили смо списак играча, који би могли да подигну квалитет игара. Неопходна су појачања, постојећи кадар морамо да надоградимо, свесни да ће у наставку трке сваки меч бити квалификациони. Оптимиста сам, верујем да ћемо испливати из немирних вода – истакао је Немања Перендић, председник Србобрана.
М. Менићанин

Медић: Тешко пролеће

Перендић и Медић

Током последњих 180 минута јесени, Србобранци су победили Војводину из Товаришева (3:0) и ОФК Врбас (2:0), чиме су направили помак на табели.
-Очекује нас тешко пролеће. Пред крај трке смо почели да освајамо бодове, поражени смо само од другопласиране Бајше. Утисак би био потпунији да смо на домаћем терену победили Херцеговац и да смо у Пачиру сачували вођство – каже тренер Душан Медић.