Време читања: 2 минута

“Стара дама” из Новог Сада наставак трке дочекаће на трећој позицији, уз раме вечитима.

Упркос недаћама са којима су се сусретали, фудбалери Војводине бележили су минуле јесени партије достојне дреса који носе. Ремији са головима, против ТСЦ-а и Чукаричког нису пољуљали континуитет добрих игара, везали су четири тријумфа. Редом су падали Вождовац, Младост из Лучана, Напредак и Партизан. Уследио је неочекивани пораз у Ивањици, а тријумфом над Радником направљена је сјајна увертира за повратак на европску сцену и пут у Белгију.

Због добро познате ситуације са корона вирусом играо се један меч. Освајач Купа за сезону 2019/20, елиминисан је након продужетака, пруживши сјајну партију против фаворизованог Стандарда.

Имајући у виду да је тренер Лалатовић на терен стадиона “Мoрис Дуфран” извео тим, који је изнео терет прошлосезонских битки, без правих појачања, уз постојећи играчки кадар, чини се да више од продужетака није могло. Настављена је борба за што бољи пласман у ЛЛСЛ и одбрану трофеја у Купу.

У 10. колу Новосађани су доживели и други првенствени пораз у Новом Пазару, а до утакмице са Црвеном звездом, поред ремија у Горњем Милановцу, савладали су Рад, Јединство из Руменке у Купу, Златибор и Бачку. Адути Ненада Лалатовића нису могли да замисле бољи завршетак јесени, два пута су остварили тријумф над Пролетером у Купу и ЛЛСЛ, идентичним резултатом (2:0), а слатки минималци издејствовани су против Мачве на “Карађорђу”, Радничког у Нишу и Спартака у Суботици.

Најефикаснији је Петар Бојић са девет погодака, осам у првенству и један у Европи, прати га Човић са пет првенствених и два гола у најмасовнијем такмичењу. На трећем месту је Вукадиновић који је противничке мреже тресао шест пута. У стрелце су се уписивали и, Мркаић и Саничанин (3), Зукић, Гемовић и Ђуричин (2), Младеновић, Дринчић, Ђорђевић, Стојковић, Бралић и Андрић (1).