Време читања: 2 минута

Српска лига “Војводина”

Конкурс за центарфора

Имајући у виду динамику радова на изградњи стадиона, у Фениксу 1995 верују да ће на пролеће ривале дочекивати у Старој Пазови, за разлику од јесењих формалних домаћинстава на пећиначкој Сувачи, а до тада, међу приоритетима, наметнуло се јачање линија тима. Тренутни пласман у златној средини Српске лиге ”Војводина” није у равни са амбицијама клуба, који је наставио одисеју уместо Братства 1946.

Клупко кадровских освежења, почело је да се одмотава ангажовањем четворице новајлија. Конкуренцију у одбрамбеној линији, заоштрили су Марко Булат (БСК 1925) и Јован Качаревић (Борац, Сакуле), док ће се за место у маневру борити Дејан Галић (Борац, Сакуле) и имењак Шалипур (Студентски град).

Истовремено, отворен је конкурс са центарфора, имајући у виду да је упаљено зелено светло за прелазак Луке Јованића (25) у Младост ГАТ, лидера каравана. Јесенас је био међу најбоље оцењенима, постигао је 11 голова, чиме је изазвао интересовање бројних клубова, али Новосађани су били најбржи и најконкретнији, сходно прволигашким амбицијама.

Листа новајлија, током предостојећег викенда, биће богатија за још два имена. Преговори су завршени, клупски оперативци чекају да стигну папири за регистрацију тандема офанзивног формата. Нема сумње да ће Феникс 1995, надоградњом постојећег кадра, уз добру бодовну залиху из јесењих битака, имати отворен пут ка водећој петорки. То би задовољило амбиције у актуелној трци обојеној искушењима, с обзиром на број тимова који ће изгубити српсколигашки статус.

М. Менићанин