Време читања: 3 минута

Војвођанска лига “Југ”

Балабан: Нећемо испасти из лиге

Скроман јесењи учинак, посматрано из угла некадашњег стабилног српсколигаша (12 узастопних сезона), наговештава да фудбалере Слоге из Темерина очекује тешка борба за опстанак на војвођанском ”Југу”, имајући у виду чињеницу да ће испасти најмање четири екипе. Била је ово најслабија етапа, током четири узастопне године у овом рангу такмичења, јер су Темеринци остварили пет победа, четири ремија и осам пораза, уз гол-разлику 11:17.

-Немамо превише разлога за задовољство, али упркос резултатима испод очекивања, битно је да нисмо изгубили корак са конкурентима. Платили смо цех слабог старта, до осмог кола, били смо непрепознатљиви, са три бода на конту. Несхватљиво ми је да стрелци 673 минута нису могли да погоде мрежу. Финиш је, донекле, поправио утисак, победили смо Подриње, Цемент, Раднички (НП), Слободу и Јадран. Најслабије издање је било у последњем колу против Будућности (1:2), а алиби не може да буде ни изостанак шесторице првотимаца, пошто је екипа била без енергије и идеје – каже Јован Балабан, председник Слоге.

Црвено-бели на чак десет утакмица нису решили ребус пред противничком мрежом, па није ни чудо да су уз ОФК Југовић тим са најмање постигнутих голова.

-Приоритет је ангажовање играча офанзивног формата. После повреде центарфора Немање Ђорђевића, терет је пао на Филипа Пожарева. Нисмо имали много солуција у нападу, а лига није наивна и не трпи импровизације. Пред крај јесењег дела, стигли су нас кадровски проблеми, па смо на две последње утакмице имали само 13 имена у протоколу. Нећемо испасти из лиге, морамо да извучемо поуке и да појачани у свим линијама адекватније одговоримо изазовима – поручио је Јован Балабан, председник Слоге.

Одбрамбена линија је заслужила прелазну оцену. Највише минута на левом беку, пар пута и повређен, провео је Роберт Пастор.

-Недопустиво је да прву победу упишемо тек у деветом колу, а у постави су била седморица са српсколигашким искуством. На пролеће не сме да се понови такав старт, јер ће прилика за поправни да буде мање. Имамо тежак распоред у уводна три кола, када смо домаћини лидеру Хајдуку и директном конкуренту Подунавцу, док гостујемо у Шајкашу. Верујем да ћемо бити у мирној луци, када се буде подвлачила црта – истакао је Роберт Пастор.

М. Менићанин

 

Грубовић и голман Глишић новајлије

Милан Грубовић и голман Лука Глишић (Јединство, Руменка) су прве новајлије. Грубовић је, током каријере, бранио боје новосадске Славије и Младости из Турије, док је ангажовање талентованог Глишића последица одласка голмана Светозара Боројевића (Младост, Бачки Јарак).