Време читања: 2 минута

Новосадска лига

Новосадска Славија јесен је завршила на осмом месту. Играли су изабраници Драгана Шипке топло-хладно, а са три победе завршили су годину, најавивши неке боље партије у наставку трке.

Челници су одмах, након спуштања завесе и одласка играча на одмор, прионули на посао како би појачали конкуренцију на свим позицијама. Кубурили су Салајчани са играчким кадром минуле јесени, како због повреда, тако и због картона, фалила је дужа клупа, а како се чини то неће бити случај на пролеће, имајући у виду да је договорен долазак седморице новајлија.

-Довели смо четворицу из ОФК Сирига, Уроша Дражића, Едина Фератија, Силдена Мисинија и Божидара Вучковића, као и двојац из Сремске Каменице, Младена Глишића и Игора Беговића, придружио нам се и Дамјан Алексић, којем је последња регистрација била у српсколигашу Младост ГАТ – задовољно ће директор клуба Јован Милошевић.

-Што се одлазака тиче, клуб су напустили Марко Милановић, Александар Петровић, Матеја Новаковић, Јован Поповић, Срђан Глигорић и Дејан Рајхарт, који су током јесењих двобоја имали мању минутажу. Они нису задовољили и ми им се захваљујемо на сарадњи и желимо им све најбоље. За нас је прелазни рок 95% завршен и неће се ништа мењати. Могуће је да ће клуб напустити и млади Стефан Кувелаковић, за ког се интересује један војвођански лигаш – рекао је Милошевић.

Несумњиво је да ће донедавно стабилан војвођански лигаш са постојећим играчким кадром, уз поменута појачања, поправити пласман на пролеће. Много заостају Салајчани за водећим двојцем, па није реално за очекивати да се укључе у трку за ВФЛ “Југ”. Тренеру Шипки не преостаје ништа друго него да прави терен за наредну сезону када ће црвено-плави сигурно имати веће амбиције.