Време читања: 2 минута

Милан Косановић данас је и званично представљен као нови спортски директор Војводине. На ову функцију стиже након раскида сарадње са Ал Ахлијем. Косановић је повратник у новосадску “стару даму”, у којој је провео седам година, као тренер млађих селекција, асистент у стручном штабу и координатор омладинске школе.

Председник ФК Војводина, Драгољуб Самарџић, изразио је задовољство због ангажовања Косановића, нагласивши да је свестан да је јавност очекивала да нови спортски директор буде именован и раније.

– Са постављањем новог спортског директора смо чекали због тога што смо желели да дефинишемо политику клуба и направимо план његовог развоја у наредне три године. Тек када смо то урадили, могли смо да се окренемо профилу спортског директора који ће то успешно спровести у дело. Прошле године смо направили добар резултат, између осталог и захваљујући ангажману тренера Лалатовића и доброј селекцији играча. Наш циљ је да тако наставимо и даље, али да упоредо правимо места и за наше младе играче – изјавио је Самарџић.

Милан Косановић је, као тренер омладинаца, својевремено освојио две титуле у Омладинској лиги Србије, а многи од тих играча касније су чинили окосницу генерације која је освојила Куп Србије 2014.

– Последњих година, изгубио се проток играча из омладинске школе ка првом тиму, а то је нешто по чему је Војводина увек била препознатљива. Из тог разлога, са задовољством сам прихватио прилику да као спортски директор утичем на развој ФК Војводина у наредном периоду, наравно, у сарадњи са шефом стручног штаба. Пре годину и по дана, људи из клуба су ме питали за мој предлог у вези са новим тренером и рекао сам већ тада да је Ненад Лалатовић тренутно најбоље могуће решење за Војводину, што се испоставило као тачно – изјавио је Косановић и додао да ће његова сарадња са Лалатовићем донети само корист за клуб.

фото: www.fkvojvodina.rs