Време читања: 2 минута

Изазов српсколигашке сцене

Исидор Милованов (21), јесенас најбољи голман војвођанског ”Севера”, дао је немерљив допринос освајању јесењих ловорика фудбалера Војводине из Бачког Градишта, а каријеру ће наставити степеник више, у ОФК Бечеју 1918. Посматрано из угла чувара мреже, чији видици су шири и од српсколигашких, такав потез је разумљив, јер жели да напредује и да се докаже у јачој конкуренцији.
-У сезони 2018/2019, обукао сам дрес Војводине и провео незабораван период у Бачком Градишту. У екипи је сјајна атмосфера, па није изненађење да смо направили историјски успех, освајањем првог места на крају јесење етапе. Какав смо утисак оставили, најбоље илуструје чињеница да су скоро сви првотимци на мети других клубова. То је доказ квалитетног рада, крунисаног одличним резултатима – каже Исидор Милованов.
Једини је уписао свих 1530 минута, а на девет мечева је сачувао мрежу, па је одбрана Војводине најбоља у лиги, пошто је капитулирала само десет пута. Бројке иду у прилог општег утиска да је у питању један од перспективнијих голмана у равници.
-Привукао ме је виши ранг, српсколигашка сцена је изазов, уз жељу да крај Тисе оставим дубок траг и помогнем да се задржи курс ка мирним водама. Неће бити лако, испада најмање шест клубова, али да не верујем да можемо до циља не бих ни прихватио позив – јасан је Исидор Милованов.
Познавајући његове људске и голманске квалитете, нема сумње да су Бечејци погодили у мету и да су без много лутања, после одласка Ранка Пушкића, у комшилуку, пронашли решење за једну од најодговорнијих позиција.
М. Менићанин