Време читања: 2 минута

Војвођанска лига “Север”

Живановић без изостанка

Љубомир Живановић (17), један од најмлађих првотимаца Србобрана, верује у опстанак на војвођанском ”Северу”. Сезону је почео у дресу Војводине из Бачког Градишта, где је уписао седам наступа, а преосталих десет мечева јесење етапе одиграо је за Србобранце. Занимљиво је да му је Немања Перендић, садашњи председник клуба, био тренер у млађим категоријама.
-Почео сам да тренирам са шест година у Школи фудбала Младост Радост, код тренера Миладина Срданова, а после шест месеци тренер Немања Перендић је кумовао преласку у Србобран. У лепом сећању је остао турнир у Грчкој, водио нас је тренер Васа Орловић, бранили смо боје репрезентације. Касније сам, са 13 година, наставио у ТСЦ, освојивши прво место са селекцијом петлића, под вођством тренера Леа Андреучића. Паралелно сам играо за Раднички из Сомбора, а највећи успех био је 2016. године, када смо победили Чукарички и освојили прво место у СОС лиги будућих шампиона – каже Љубомир Живановић.
Потиче из фудбалске породице, отац Радован је био голман, а бранио је за Хајдук из Куле, ЖСК (Жабаљ), Младост из Турије и Напредак (Надаљ), док је лопта омиљени реквизит и брата Бојана.
-Породица је највећа подршка у целој причи. Отац Радован је одвајао време да ме вози на тренинге у Бачку Тополу и Бачко Градиште. Свестан сам да се до успеха не долази преко ноћи и да је неопходно пуно труда и одрицања. Желим да добрим играма у наставку сезоне пронађем одскочну даску за већу сцену.
У Бачкој Тополи је прошао селекције петлића и пионира, док је са кадетима изборио пласман у Кадетску лигу Србије. Постао је занимљив многим клубовима, а прве сениорске минуте је уписао за Војводину.
-Без обзира на чињеницу да сам се у Бачком Градишту задржао краће од планираног, време проведено у Војводини је значајно са аспекта стицања искуства и играчког сазревања. Живим у Србобрану и чим се појавила могућност да тамо наставим каријеру, нисам дуго размишљао. Верујем да ћемо на пролеће имати разлога за задовољство и да ћемо изборити опстанак – поручио је Љубомир Живановић, крилни нападач Србобрана.