Време читања: < 1 минут

Српска лига “Војводина”

Младост ГАТ са Новог насеља почела је припреме за наставак првенства. Окитили су се Бистричани титулом јесењег првака Српске лиге група “Војводина”, не намеравају да се зауставе, жеља им је да од јесени наступају у вишем рангу, Првој лиги Србије.

Новосађани су први део сезоне завршили са 11 бодова предности у односу на најближе пратиоце, испред ОФК Вршца и Радничког из Сомбора.

Подсетимо, прваци четири региона (Војводина, Београд, Исток и Запад) ће до Прве лиге Србије морати заобилазним путем, пошто ће након завршетка регуларног дела о пласману у виши ранг одлучивати бараж утакмице. Од четири првака региона два ће се као победници у полуфиналним мечевима пласирати у прволигашко такмичење.

На првом тренингу, који је одржан под светлошћу рефлектора, тренеру Саши Филиповићу јавило се 23 играча, међу којима и пет новајлија, а то су: Лука Јованић (Феникс 1995), Никола Радовић (Борец Велес, Македонија), Никола Дивац (ГФК Јагодина), Вукашин Јелић (Динамо Врање) и Коста Спасић (ОФК Вршац).

Клуб су напустили Драган Смиљанић (РФК Нови Сад) и Игор Степанчев.

Тренер Саша Филиповић није крио задовољство довођењем петорице фудбалера, који су већ наступали на великој сцени. Такође, рекао је да ће његови изабраници, у наредним данима, бити подвргнути тестирањима како би добио јасну слику о њиховој спремности.