Време читања: 3 минута

На пола пута до Српске лиге

Са обронака Фрушке горе, пуца поглед ка Српској лиги ”Војводина”, јер су фудбалери Хајдука из Дивоша приграбили јесење ловорике на војвођанском ”Југу”, остваривши 13 победа, реми и три пораза, уз гол-разлику 40:15.
Замајац одличних резултата, био је и Весељко Тривуновић, коме ни чињеница да је 13. јануара прославио 41. рођендан, не представља кочницу да носи епитет једног од најбољих играча лиге, са шест бивших српсколигаша. Некадашњи играч Црвене звезде, Лознице, Јединства (Уб), Радничког из Обреновца, ЧСК Пиваре, апатинске Младости, Војводине, Спартака и ОФК Бачке, са интернационалним искуством у Азербејџану, где је играо за Габалу, одлучио је да у биографију упише још један пласман у виши ранг.


-Из ове перспективе могу да кажем да сам летос повукао одличан потез, пошто сам, по позиву председника Стојана Кљајића, који је био потпредседник ОФК Београда, када сам играо на Карабурми, одлучио да обучем дрес Хајдука. Препознао сам озбиљну причу, са планом да се избори српсколигашка виза. Клуб је беспрекорно организован, реч председника вреди више од слова на папиру, док су услови прволигашки. Дишем пуним плућима, није ми проблем да из Бачке Паланке путујем у Дивош на тренинге – каже Весељко Тривуновић.
Током богате каријере, уписао је 202 наступа у Супер лиги, украшених са 14 голова и 21 асистенцијом. За репрезентацију Србије је, после позива тадашњег селектора Владимира Петровића Пижона, одиграо седам мечева и постигао гол против Израела. Хајдук је привилегован да у стартној постави има играча таквог калибра. Јесенас је уписао 14 наступа, прескочио је окршаје са Радничким (НП), Јадраном и Будућности.
-Лига није наивна, више клубова има амбиције да се пласира у виши ранг, а повољна околност је да ћемо у пролећном делу бити домаћини директним конкурентима. Током уводна четири кола, очекују нас двобоји са Борцем из Шајкаша и најближим пратиоцем Јединством, а то је шанса да победама направимо веће бодовно растојање. Хајдук је организационо и играчки сазрео да направи искорак у Српску лигу.
Половином јесење етапе, Дивошани су нанизали шест победа, при чему су нарочито расположени били против Младости (6:0) и Слободе из Доњег Товарника (7:2). Тренер Миодраг Ђорђевић је почетак припрема заказао за 31. јануар.
-Постигли смо највише голова, играмо отворено, без калкулација, јер само тако можемо до циља. Мало је недостајало да на домаћем терену остваримо максималан учинак, уписали смо осам победа, док је Нови Сад 1921 изборио реми. Трудим се да будем ослонац млађима, причам с њима и ван терена, дајем савете. Саиграчи су за пример, у свлачионици је сјајна атмосфера и то нас вуче напред – рекао је Весељко Тривуновић.
М. Менићанин

У школи фудбала 30 нада

Паралелно са играчким обавезама на терену, посветио се тренерском усавршавању и тренутно је стигао до ”Б” лиценце УЕФА. Тамо где је и почео каријеру, у Новој Гајдобри, основао је школу фудбала са 30 нада:
-Испуњава ме рад са децом. Желим да их научим животним вредностима и усмерим у добром правцу. Битно је да постану добри људи, не могу сви да стасају у врхунске фудбалере.