Време читања: < 1 минут

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

АФК – Војводина (БГ) 2:3 (0:2)

Ада – Судија: Ђока Симендић (Мол). Стрелци: Пинтер у 47. и 50. за АФК, Б. Јелић у 4, Б. Ћулум у 14. и Михајловић у 53. за Војводину.

АФК: М. Ђукић, Сомборац, Кубурић, Вујић, Пинтер, Будаи, Куртешанин, Пири, Шевић, Моровић, Лајко. Играли су још: Љ. Ђукић, Петер, Бикицки, Нађ, Латак, Пеко, Киш.

ВОЈВОДИНА: Бабин, Н. Ћулум, Марковић, Кудрић, Стефанов, Ђекић, Хорват, Б. Јелић, Б. Ћулум, Дабижљевић, Пеленгић. Играли су још: Бошњак, Илић, Татић, Томић, Курјачки, Пецарски, Михајловић, Пожарев, Џигурски, Проданов, Новаковић, Пејовић.

Јесењи првак војвођанског ”Севера”, победио је подручног лигаша из Аде, а ветар у једра гостима дало је брзо вођство, са потписом Братислава Јелића, ударцем са 20 метара, уз асистенцију Пеленгића. Десет минута касније, поново је Миодраг Пеленгић направио рударски део посла, док је Бојан Ћулум одлично реаговао на другој стативи – 0:2.
Домаћини су меч учинили неизвесним, јер је расположени Пинтер, за три минута, постигао два гола. Тренутак одлуке, био је у 53. минуту, када је Пожарев у ватру убацио Михајловића, улетео је у казнени простор и послао лопту поред голмана.
М. Менићанин