Драгомир Каурин – Младост ГАТ

Наш следећи саговорник биће Драгомир Каурин, фудбалер лидера Српске лиге група “Војводина”, Младост ГАТ. Популарни “Гидра” се најбоље сналази на позицији левог спољњег, мада му је тренер Филиповић, минуле јесени, поверио и улогу крила, а квалитетно може да одигра и на осталим позицијама на средини терена.

Где си начинио прве фудбалске кораке?

-Прве фудбалске кораке започео сам у Петроварадину, где сам и одрастао, али убрзо сам прешао РФК Нови Сад. На Детелинари сам провео нешто више од 9 година .

Како је текао твој пут до доласка у Младост ГАТ?

-Прошао сам комплетну омладинску школу Новог Сада, потом сам наступао и за први тим, деби сам имао против Вождовца у Првој лиги Србије. Уследио је низ повреда и преломна тачка, па сам одлучио да се посветим више школовању и факултету. Из тог разлога враћам се у Петроварадин. У старом јату сам био две и по године, а потом годину дана и у Врднику, пре доласка на Ново насеље, у Младост ГАТ.

У дресу Младости против матичног клуба.

Гол и утакмица коју бих издвојио у сениорској конкуренцији?

-Утакмица коју бих издвојио… можда деби за први тим Новог Сада, као сто сам већ рекао, против Вождовца, на Детелинари, а гол, уфф… можда ове сезоне против ОФК Вршца, у јако битној утакмици за нас.

Са ким се највише дружиш од саиграча?

-Највише се дружим, као што сви већ знају за Реном 😂. Заиста не бих никога посебно да издвајам, јер су у клубу сви јако добри момци и сви се дружимо међусобно, и новајлије које дођу се јако брзо уклопе.

Против Шајкаша из Ковиља

Циљеви у наредном периоду?

-Циљ је наравно да се уђе у виши ранг, односно Прву лигу Србије. А не сумњам да ћемо у томе и успети, јер заиста имамо одличну екипу и управу која нас подржава.

Како оцењујеш садашњи играчки кадар у односу на онај јесењи, с обзиром да су промене видљиве?

-Дошло је до великих промена у играчком кадру. Имамо 11 бодова више од другопласиране екипе, тако да то све говори о екипи која је играла јесенас, а не сумњам да ћемо наставити у истом ритму и на пролеће. Сви који су дошли, види се да су ту јер поседују квалитет, надам се да ће оправдати указано поверење.

Младост ГАТ – Фр. партизан Буковац

Где видиш себе за за 5 година?

-Тешко питање, јер не знам где ћу бити за 6 месеци 😂. Надам се да ћемо ући у виши ранг, што би значило и мој растанак са Младости, због пословних обавеза, не бих успео све са фудбалом да ускладим, јер је то већ онда већи ниво и профи фудбал.

-Да ли намераваш да се окушаш у улози тренера једног дана?

-Нисам никада размишљао у том смеру, јер се бавим другим послом. Тако да за сада не – истако је за крај леви бек, Драгомир Каурин.

Захваљујемо се Драгомиру на издвојеном времену.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *