Време читања: 3 минута

Све готово за седам минута

Рачунајући и финиш јесењег дела, фудбалери Феникса 1995 из Старе Пазове, играју у добром ритму, а то се одразило и на помак ка врху српсколигашког каравана. Током минулих осам мечева, уписали су пет победа, реми са лидером Младост ГАТ и пораз у Панчеву. За одлично селектирани тим не постоји препрека да настави освајати бодове у континуитету, чиме би се широм отворила врата водеће петорке, циља пројектованог пред старт пролећне етапе.

-После исцрпљујућег меча са лидером, знали смо да нас очекује подједнако тежак испит против Првог маја. Гости из Руме, потврдили су да имају одличну екипу, али на време смо откључали браву једне од најбољих одбрана у лиги. Два брза поготка, у раној фази, олакшала су посао, момци су стекли додатно самопоуздање, не дозволивши ривалу да се размахне на офанзивном плану. Настављамо да играмо у захтевном ритму субота – среда, очекујем озбиљан приступ на гостовању у Зрењанину, где имамо задатак да оправдамо амбиције везане за висок пласман – каже Милан Вујасин, шеф стручног штаба.

Тешко је избројати пресечене акције гостију од стране Дејана Шалипура, расположеног да се на средини терена наметне као непремостива препрека. Новајлија из Студентског града, показао је да има потенцијал да током пролећних битака буде један од најбоље оцењених играча ”Војводине”.

-Победили смо озбиљног ривала, Први мај ће многима помрсити конце. Договор у свлачионици је био да изађемо високо и да кроз притисак покушамо што пре да постигнемо гол. После корнера, лопта је од штопера гостију завршила у мрежи, недуго затим смо дуплирали капитал, крунисавши лепу акцију. Пријају комплименти за приказану игру, утисак је да можемо још боље и верујем да ћемо, како време буде одмицало, деловати још убојитије – рекао је Дејан Шалипур.

На почетку сезоне, у улози бека, а касније препорођен на позицији крилног нападача, Лазар Милутиновић, постигао је осми гол у досадашњем делу трке. У тандему са Александром Димитрићем, задавао је највише проблема одбрани Румљана.

-Са новајлијама смо добили додатну енергију, њихов квалитет није споран, па смо полако кренули ка врху табеле. Бод из двобоја са лидером би изгубио вредност да нисмо победили госте из Руме. Оставили су позитиван утисак, али било им је тешко да се врате у игру после два примљена гола за седам минута. Нама су брзи голови дали ветар у једра, драго ми је да сам погодио мрежу, после асистенције Предрага Милаковића. Његове лопте имају очи, шаље их снајперски прецизно – истакао је Лазар Милутиновић.

Похвале је заслужила одбрамбена линија, штопери Марко Булат и Владимир Симуновић су функционисали као да су заједно одиграли десетине мечева, док је на голу блистао Лука Крстовић (19), најмлађи чувар мреже у лиги.

-Много ми је значила успешна интервенција на почетку меча, када су гости имали колосалну прилику да дођу у вођство. Био сам очи у очи са њиховим нападачем, успео сам да сачувам мрежу. Тај детаљ је подигао и екипу, одиграли смо још један добар меч, не дозволивши да вода оде на воденицу ривала. Имамо обавезу да се у лепом светлу представимо и у Зрењанину, где нас очекује ривал са идентичним бројем бодова – рекао је Лука Крстовић, голман Феникса 1995.

М. Менићанин

Милаковић: Подстрек за даље

Предраг Милаковић, са капитенском траком, предводио је саиграче до важне победе, у ситуацији, када ће из лиге испасти најмање шест клубова:

-Из два тешка меча, на старту пролећног дела, изашли смо са четири бода на конту. То је подстрек за даље, гостујемо у Зрењанину, потом дочекујемо Бечејце. Верујем у наставак позитивног низа.