Време читања: 2 минута

Оба тима заслужују виши ранг

У дербију сезоне, темерински ТСК ће у недељу угостити лидера Ветерник, са циљем да победом преузме штафету у Новосадској лиги. Комесар за такмичење још није донео одлуку у вези утакмице са пролећне премијере у Тителу, окончане ремијем (3:3), јер је у једном тренутку на терену било 12 играча домаћина, па Темеринци имају меч мање и два бода минуса у односу на некадашњег друголигаша.

-Књига је спала на два слова, када је у питању борба за пласман међу војвођанске лигаше. Јесенас смо поражени у Ветернику, из грешака смо добили три гола, колико и на преосталих шеснаест мечева. Дерби неће ништа одлучити, има пуно да се игра до краја, али пружа се шанса да победом заменимо места на табели – каже председник Никола Лазић.

У тим се враћају везиста Владимир Стричевић и дефанзивац Радомир Бобот, због картона су прескочили гостовање у Ковиљу.

-Очекујем да две најбоље екипе у лиги режирају занимљиву представу, а штета је што оба клуба не могу истовремено у виши ранг. Не желим играчима да стварам притисак, ова утакмица је само једна у низу и неће одлучити првака. Кадровска ситуација је одлична, са свим адутима ћемо се супротставити лидеру – истиче тренер Александар Миљковић.

Најбољи стрелац Јово Пуповац, режирао је победу против Шајкаша 1908, а на офанзивном плану имаће подршку Милана Ђанковића, Марка Недељковића и Виктора Јовановића.

-У оваквим мечевима нема фаворита, најбитније је да будемо концентрисани током свих 90 минута и да грешке сведемо на минимум. Имамо прилику да преузмемо врх табеле, одакле је најлепши поглед, то је довољан мотив да се храбро ухватимо у коштац са лидером. Памтимо јесењи пораз, вребаћемо сваку прилику да се реванширамо – јасан је Јово Пуповац.

М. Менићанин

Косић: Мотива на претек

Милорад Косић (на слици), може да игра на више позиција, па је профил играча по укусу сваког тренера.

-Имамо мотива на претек, желимо да се искупимо због јесењег пораза и да потврдимо да смо сазрели за пласман на војвођански ”Југ”. Дерби ће одлучити нијансе, оптимиста сам и верујем у победу – нагласио је Косић.