Време читања: 2 минута

Најбољи стрелац Темеринаца описује спорну ситиацију из дербија са Ветерником 

У дербију сезоне Новосадске лиге, фудбалери Ветерника, победили су ТСК, чиме су направили крупан корак ка вишем рангу. Имајући у виду да је комесар за такмичење, у међувремену, одбио жалбу Темеринаца и регистровао утакмицу против Титела резултатом (3:3), иако је у једном моменту на терену било 12 играча домаћина, оцена је да је некадашњи друголигаш, са две победе у међусобним окршајима без примљеног гола, на вратима војвођанског ”Југа”.

-Нисмо били комплетни, недостајали су Радомир Бобот, Дејан Клаић и Борис Брежњак, а ја сам играо ровит. Стиснуо сам зубе, иако још нисам санирао повреду. Неповољна кадровска ситуација није алиби, морали смо да одиграмо боље, с обзиром на улог. Гости су заслужено победили, два пута су погодили мрежу и одмакли четири корака – каже Јово Пуповац, најбољи стрелац Темеринаца.

Много пута су домаћини вртели снимак спорне ситуације из 24. минута, када су, по оцени већине, оштећени за пенал. Утисак је да је судија Немања Кампић, са листе војвођанског ”Југа”, имао елемената да досуди казнени ударац.

-Ушао сам у казнени простор, штопер гостију је био испред мене, померио сам лопту удесно да бих створио прилику за центаршут, а онда сам добио ударац по левој нози. Нисам симулирао, контакт је постојао. Не бих улазио у закључке зашто пенал није свиран и да ли је судија био добро постављен. Помоћник је био у близини, немогуће да није видео прекршај.

Сценарио за оба гола лидера, написао је Миљан Срдановић, са левог бока, док су путоказ ка победи поставили водећи стрелац лиге Алекса Ушћумлић и новајлија Душан Пећић. Темеринци су остали недоречени у завршници, ритам им је пореметило и девет жутих картона, од укупно 14 опомена.

-Тешко нам је пао пораз, ко зна у ком правцу би меч отишао да смо имали прилику да из пенала дођемо у вођство. Не желим да умањим победу Ветерника, два пута су погодили мрежу, док смо ми претили празном пушком. Има још доста да се игра, биће тешких испита за обе екипе док краја трке – рекао је Јово Пуповац.

Није добро, када се, после утакмице прича о спорним ситуацијама, без обзира на актере и ранг такмичења. Посматрано из угла Темеринаца остаје доза разочарења, подједнако узрокована слабим издањем и судијским критријумом који је стварао нервозу у њиховим редовима, док је, са друге стране, Ветерник показао победнички карактер, знајући у сваком тренутку шта жели у дербију.

М. Менићанин

Јово Пуповац (ТСК) и Срђан Вукаљевић (Ветерник) ФОТО: М. Менићанин