Време читања: 2 минута

Српска лига “Војводина”

Фудбалери Феникса 1995 прекинули серију Омладинца од десет мечева без пораза

Искусни офанзивац Марко Зечевић (30), одлучио је победника двобоја између Феникса 1995 и Омладинца, прекинувши сјајан низ гостију из Нових Бановаца од десет мечева без пораза. Обе екипе су имали обазрив приступ, током првог полувремена шанси је било на кашичицу, а узбуђења су почела тек у наставку, када је прича добила епилог. Из ове перспективе, додатно је појачан жал, због непланираног ремија са последњепласираном Војводином 1928.

-Очекивали смо тежак меч, свесни квалитета ривала, осокољеног успешном пролећном серијом. Играли смо против најбоље одбране у лиги, није било лако пробити бедем. Резултат је реалан, били смо бољи баш за тај један гол и очекујем да нам пошаље ветар у једра пред гостовање у Вршцу – каже Марко Зечевић.

Некадашњи играч Новог Сада, ОФК Бачке, Јавора и Братства 1946, ове сезоне је постигао четири гола. На гостовању у Бачкој Паланци, погодио је за бод, док му је против Омладинца припала главна улога.

-Слободан ударац је извео Милан Благојевић, лопта је прелетела дефанзивце Омладинца, био сам усамљен у срцу казненог простора и ударцем главом је проследио у мрежу. Нисмо желели да ризикујемо након тога, чували смо тешко стечени капитал. Недостајали су нам Предраг Милаковић и Дејан Галић, никако да комплетирамо редове.

Најбољу шансу, Омладинац је имао пре вођства домаћина, када је, после корнера, Александар Иветић погодио стативу. На клупи гостију, од седморице играча, била су шесторица бонуса и евидентно је да не треба да брину за будућност.

-Морали смо да уложимо пуно енергије да бисмо остварили циљ. Омладинац има одличну екипу, многима ће помрсити конце. Да смо, седам дана раније, имали овакав приступ против Перлежана, не бисмо изневерили очекивања. Чим одиграмо у складу са могућностима, будемо награђени бодовима. Нисмо без амбиција, желимо да ускочимо међу пет водећих.

Захтеван ритам субота-среда, не оставља простора за предах. Предстоји гостовање у Вршцу, а затим окршаји са Бачком 1901 и Хајдуком 1912. У оптицају је довољно бодова да се остваре амбиције.

-Вршчани су нас победили јесенас, нису случајно уз раме водећима, а једини пораз на домаћем терен, уписали су у другом колу. Нисмо без шанси, желимо да се представимо у лепом издању. Сваки меч је нова прилика за доказивање вредности, верујем да нећемо разочарати, јер нас мотивишу озбиљне екипе – истакао је Марко Зечевић.

М. Менићанин

Стадион ускоро спреман

Ако све буде ишло по плану, Феникс 1995 ће, у финишу првенства, ривале дочекивати на новом стадиону у Старој Пазови и тиме ставити тачку на формална домаћинства у Пећинцима. Планирано је да 19. маја, на велелепном објекту, угости Слободу, а седам дана касније и Динамо 1945.