Време читања: 2 минута

Зечевић не прашта

Двоцифрен број шанси створили су фудбалери Феникса 1995, а да су стрелци били прецизнији, тријумф против Дунава (3:1), био би изражен већом разликом. Марко Зечевић (30) је поново понео епитет најбољег играча, уписао се у стрелце и на шестој узастопној утакмици, а мало је недостајало да режира хет-трик. Први утисак, да је ставио потпис испод поготка у 62. минуту, демантован је у записнику, где је наведено да је у питању аутогол Коштића.
-После центаршута Милана Благојевића, ударцем главом сам продужио лет лопте, погодила је играча гостију, мало променила смер и одсела у мрежи. То је било за 2:1, тај детаљ нас је покренуо, невероватно је шта пре тога нисмо реализовали пред голом Дунава. Победа је заслужена, требали смо раније да отклонимо дилеме – каже Марко Зечевић.


Некадашњи играч Новог Сада, Јавор Матиса, ОФК Бачке и Братства 1946, тренутно има осам рецки у голгетерској колони. Код водећег гола, крунисао је асистенцију Радета Пејића.
-Голови су плод добрих игара целе екипе, није лако носити терет ритма среда-субота. Преостало је још пет кола, нисмо без мотива, јер желимо да будемо што боље пласирани, када се у јуну буде подвукла црта. Јесенас смо освојили 27 бодова, тренутно нам недостају четири да бисмо поравнали учинак, а верујем да ћемо лествицу померити навише, чиме ће збир утисака бити повољнији – рекао је Марко Зечевић.
Остаће упамћен детаљ из 68. минута, капитен Предраг Милаковић је прецизним додавањем са 40 метара сервирао лопту, а Славко Цвјетиновић је улетео као метак у казнени простор и ставио тачку. Позавидели би и суперлигаши на акцији из уџбеника.
-Нема лаких ривала у лиги, то је показао и меч против Дунава, иако су гости изгубили шансе за опстанак. На време смо постигли водећи гол, а потом смо промашивали, када је то било најтеже. Тек у другом полувремену, за шест минута, успели смо да преломимо меч и уведемо га у мирну завршницу – истиче капитен Предраг Милаковић.
Срце тима чине тројица играча рођених 1990. године, Милаковић, Пејић и Зечевић, па се од њих очекује да буду замајац на терену и звезда водиља млађим саигрчима.
-Мало су нас пореметиле повреде, али сада смо комплетирали редове и очекујем наставак добрих резултата. Клуб је одлично организован, све је под конац, па је играчима лакше да се посвете обавезама на терену. Гостујемо у Чонопљи, а затим у ванредном колу дочекујемо Слободу. Обе екипе су испод црвене линије, али опуштања не сме да буде – јасан је Предраг Милаковић.
М. Менићанин

Вујасин: Помак после критика

Милан Вујасин, шеф стручног штаба, упозоравао је играче да их не очекује лака утакмица:
-Ушли смо лабавије у меч, али после критика у свлачионици играчи су схватили да за бодове морају да уложе максимум. Измене су поправиле ритам, добили смо додатну енергију.