Време читања: 2 минута

ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА ”ЈУГ”

Младост (БЈ) – Слога (Е) 4:3 (0:1)

Бачки Јарак – Стадион Ливадица. Судија: Владимир Тошић (Нови Сад) 7. Стрелци: Куртиши у 46, Ковачевић у 56. и 83, Стеванчевић у 90+4 за Младост, Бајуновић у 44, Воларевић у 50. и Угљешић у 71. за Слогу. Жути картони: Ђукић, Вејин (Младост), Белић (Слога).

МЛАДОСТ (БЈ): Боројевић 7, Ђукић 7,5, Стојисављевић 6,5, Ловре 7,5, Стеванчевић 8, Стојановић 7, Субашић 6 (од 46. Вејин 6,5), Ковачевић 8, Вучковић 7 (од 85. Радоња – ), Куртиши 8, Шкавић 6,5 (од 68. Антонић – ).

СЛОГА (Е): Илић 8, Мачвански 7, Пендо 6,5, Џибрић 6,5, Воларевић 7,5, Ковачић 7 (од 46. Херцег 7), Белић 6,5, Бајуновић 7 (од 65. Ивковић – ), Стојчић 7, Ловрић 7,5, Угљешић 7,5.

Играч утакмице: Стеванчевић

Јарачани нису имали право на грешку, само победа их је водила ка луци спаса, а императив је био кочница током првог полувремена, када су гости из Ердевика били конкретнији, при чему је голман Мирослав Илић наговестио да га је, под конац затегнут зелени тепих Ливадице, инспирисао да се покаже у најбољем светлу. Право је чудо, како је, у 33. минуту, осујетио ударац главом Горана Стојановића, са шест метара, јер је лопту упућену под пречку, пантерском реакцијом преусмерио у корнер. Минут пре одласка на одмор, Димитрије Воларевић је одиграо улогу асистента, док је Дејан Бајуновић, са ивице казненог простора, нациљао доњи угао – 0:1.

Само што је почело друго полувреме, Адис Куртиши је одлично реаговао на одбитак после шута Вучковића и домаћине вратио на колосек. У 50. минуту, судија Тошић је могао мирне душе да свира пенал за Младост, пошто је оборен Куртиши. Пустио је да се игра настави, па је на другој страни севнула контра, по сценарију Најдана Херцега, са потписом стрелца Димитрија Воларевића, после трзаја главом.

За 2:2, погодио је Милош Ковачевић, крунисавши асистенцију Андреја Вучковића. Дубинску лопту је прихватио Бранислав Угљешић, изашао испред голмана Боројевића и трећи пут довео госте у вођство. Тада почиње драма. Ковачевић је, у 77. минуту, непрописно заустављен у казненом простору, одговорност је преузео Вучковић, али је сјајни голман Илић, уз помоћ пречке, сачувао мрежу.

Домаћини су кренули на све или ништа, Александар Ловре је снајперски прецизно пронашао Милоша Ковачевића, чија је хладнокрвна реакција резултирала поготком – 3:3.

Тензија се осећала у ваздуху, плаво-белима бод није много значио, а у четвртом минуту надокнаде, капитен Ђуро Стеванчевић је надвисио чуваре и ударцем главом, после корнера који је извео штопер Ловре, наручио неописиво славље.

М. Менићанин